Uutiset

Kiira Korpi jää pois MM-kilpailuista loukkaantumisen vuoksi

Kiira Korven MM-kilpailut jäävät väliin loukkaantumisen vuoksi

 

Kiira Korpi on joutunut perumaan osallistumisensa Nizzassa 26.3−1.4.2012 käytäviin taitoluistelun MM-kilpailuihin. Syynä perumiselle ovat jalkavaivat, jotka ketjureaktion omaisesti siirtyivät paikasta toiseen, estäen harjoittelun lopulta kokonaan.

 

Tammikuun lopulla Sheffieldissä käydyistä EM-kilpailuista Korpi toi mukanaan hopeaa, vaikka oli loukannut oikean takareitensä muutamia viikkoja aiemmin. Myöhemmin luistelija kertoi, että oli omalla ja lähipiirinsä psyykkauksella sekä mm. fysioterapeutin ja lääkärin avulla taistellut itsensä kisaviikosta läpi takareiden muistuttaessa olemassaolostaan.

 

EM-kilpailujen jälkeen jalkaa hoidettiin mm. kortisonilla ja levolla. Ongelmat jatkuivat kuitenkin kipuna lonkassa, jota hoidettiin aktiivisella fysioterapialla. Hoito tehosi osittain, mutta samalla kivut olivat jo ehtineet siirtyä vanhaan, viimekesäiseen vammaan, jalkapöytään. Vaikka vielä siihen asti luistelija elättelikin toiveita MM-kilpailuista, äityi jalkapöydän kipu lopulta niin suureksi, ettei harjoittelu enää ollut mahdollista. Korpi, sekä hänen valmentajansa Maaret Siromaa ja Susanna Haarala päättivät puhaltaa pelin poikki ymmärrettyään tilanteen mahdottomuuden.

 

–          Päätös perua MM-kilpailut on ottanut todella koville ja olemme kaikki tilanteesta murheissamme. Kyseessä oli kauden päätähtäin, mutta muuta vaihtoehtoa ei kerta kaikkiaan ollut. Nyt keskitymme Kiiran jalan kuntouttamiseen jatkoa varten, valmentaja Maaret Siromaa sanoi.

Jalkapöydän ongelmaa tutkitaan ja asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

 

Korven tilalla MM-kilpailuissa luistelee 18-vuotias Alisa Mikonsaari, jolle MM-kilpailut ovat uransa ensimmäiset. Mikonsaari edustaa Lappeenrannan Taitoluistelijoita ja häntä valmentaa Marina Shirshova. Mikonsaari harjoittelee suuren osan vuotta Pietarissa vuoden 1994 olympiavoittajan, Alexei Urmanovin johdolla. Suomen toinen naisedustaja on aiemmin joukkueeseen nimetty Juulia Turkkila.

 

Suomen MM-joukkue: Juulia Turkkila, Alisa Mikonsaari, Ari-Pekka Nurmenkari, Henna Lindholm-Ossi Kanervo


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024