Uutiset

Rockettes ja Musketeers Suomen mestareiksi

Rockettes ja Musketeers SM-voittoihin


 

Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes luisteli muodostelmaluistelun Suomen mestariksi Espoon Barona Areenalla sunnuntaina. Joukkue oli molempien päivien ykkönen ja keräsi kauden ennätyspisteet 213,96. Niukasti hopealle jäi Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity 211,42 pisteellä. Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique sijoittui pronssille pistein 203,00.

Rockettes, joka alkukaudesta sortui elementtivirheisiin, onnistui SM-kilpailuissa molempina päivinä. Myös Marigold IceUnity luisteli hyvät ohjelmat, vaikka joutuikin taipumaan hopealle viime vuoden maailmanmestarin edessä. Marigold IceUnity olisi ollut vapaaohjelman ykkönen ilman yhtä vähennyspistettä liian laajasta kuviosta. Lopputuloksiin sillä ei kuitenkaan olisi ollut vaikutusta.

–          Tänään näkyi se, että olemme paineen alla parhaimmillamme. Tällä Suomen mestaruudella on meille erityinen merkitys, sillä alkukaudella meille on tullut epäonnistumisia. Työnteko on kuitenkin palkittu ja voitto tuntuu nyt hyvältä, joukkueen kapteeni Kristina Herbert sanoi.

Marigold IceUnityn kasvoilta paistoi pienoinen pettymys, vaikka joukkue venyikin molempina päivinä hyviin suorituksiin.

–          Olemme suorituksiimme tyytyväisiä. Haimme voittoa, joten hopea kirpaisee siinä mielessä. Saamme tästä varmasti sopivasti draivia ja nälkä kasvaa. MM-kisoihin on kuitenkin vielä monta viikkoa aikaa, joukkueen kapteeni Sara Vedenoja sanoi.

 

Team Unique, joka haastoi Rockettesin ja Marigoldin alkukaudella tosissaan, ei pystynyt venymään aivan parhaaseen ratkaisevalla hetkellä. Joukkueen MM-haaveet kariutuivat periaatteessa jo lyhytohjelman epäpuhtauksiin. Suomen Taitoluisteluliitto vahvistaa kahden MM-edustajan nimet maanantaina. Taitoluisteluliiton pistekerroinjärjestelmän mukaan MM-kilpailuihin näyttäisi olevan matkalla SM-kilpailun ykkönen Rockettes sekä kakkonen Marigold IceUnity.

 

–          Tänään ohjelmamme oli vahvempi kuin eilinen. Taisteluasenteella tehtiin ja rauhallisesti, tämä oli kuitenkin paras ohjelmamme. MM-kisoista jääminen harmittaa tosi paljon, Team Uniquen Aura Hilkamo sanoi.

 

Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions oli neljäs ja Tampereen GoldenBlades viides.

 

Junioreiden eli alle 19-vuotiaiden Suomen mestariksi luisteli Musketeers pistein 161,39. Joukkue voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman ja nousi mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Musketeers luisteli Road to Eldorado ohjelmansa laadukkaasti ja virheittä. Viime vuoden Suomen mestari Team Fintastic (HTK) sai hopeaa 159,91 pisteellä. Pronssia voitti Team Mystique (HSK) 149,16. Myös hopea- ja pronssijoukkueet onnistuivat vapaaohjelmissaan.

 

–          Meillä on loistava fiilis. Olemme todella iloisia. Teimme kilpailussa molempina päivinä nappisuoritukset, Musketeersin kapteeni Anna Poranen sanoi.

Senioreiden lopputulokset:

1 Rockettes HTK 213.96
2 Marigold IceUnity HL 211.42
3 Team Unique HSK 203.00
4 Revolutions ETK 151.84
5 GoldenBlades TAPTL 130.35

Junioreiden lopputulokset:


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024