Uutiset

Kiiralle upea EM-hopea, Juulia 17:s

Kiira Korvelle EM-hopeaa

Kiira Korpi luisteli Sheffieldin Euroopan mestaruuskilpailuissa hopeaa hyvällä luistelulla yhteispistein 166,94. Ylivoimaiseksi Euroopan mestariksi luisteli jo neljännen kerran Italian Carolina Kostner pistein 183,55. Pronssille luisteli vain pisteen verran suomalaiselle hävinnyt Georgian Elene Gedevanishvili  165,93. Suomen toinen edustaja Juulia Turkkila oli kilpailussa 17:s.

Aiemmin kaksi EM-pronssia urallaan voittanut Korpi oli lauantain vapaaohjelman neljäs. Loistavan lyhytohjelman luistellut Korpi joutui päästämään vapaaohjelmassa Kostnerin lisäksi edelleen 15-vuotiaan venäläislupauksen Polina Korobeynikovan sekä Gedevanishvilin. Korpi aloitti jälleen, lyhytohjelman tapaan, vakuuttavasti kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmällä, mutta sai muutamien hyppyjen epäpuhtauksien johdosta laatupisteissä miinusta. Pirueteista hän sai kuitenkin kaksi kertaa korkeimman eli nelostason ja kerran kolmosen.

Suomalainen taisteli ohjelman hyvin läpi ja eli ohjelman koreografian vahvasti alusta loppuun. Korpi onnistui tärkeässä paikassa. Kokonaisuutena kilpailu oli selkeästi hänen kauden paras.

Juulia Turkkila luisteli myös varsin hyvän vapaaohjelman, tehden siinä kauden ennätyspisteensä 84,68.  Turkkila onnistui molemmissa kolmoissalchoweissa sekä kolmoistulpeissa, vaikkakin toisen tulpin alastulossa hän joutui ottamaan hiukan tukea jäästä. Myös toisen kaksoisakselin alastulo epäonnistui. Turkkila ei yrittänyt vapaaohjelmassa lyhytohjelmassa vakuuttavasti onnistunutta kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmää, vaan jätti jälkimmäisen suosiolla kaksinkertaiseksi.

17-vuotiaan helsinkiläisluistelijan klassisen eteerinen tyyli pääsi oikeuksiinsa Rimski-Korsakovin Sheherazadeen tehdyssä koreografiassa.  Hän pystyi säilyttämään hyvän liu´n ja vauhdin ohjelman loppuun saakka. Ohjelma oli kaiken kaikkiaan ehjä ja tyylikäs kokonaisuus. Turkkila osoitti jälleen olevansa kova kilpailija. Alkukauden vaikeuksista huolimatta hän venyi jälleen hyviin suorituksiin aikuisten arvokilpailuissa.

Ensi vuonna suomalaisilla on jälleen yhdet edustuspaikat miehiin ja jäätanssiin sekä kaksi paikkaa naisten sarjaan.

http://www.isuresults.com/results/ec2012/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024