Uutiset

Eveliina Viljaselle hopeamitali Nuorten Olympialaisten joukkuekilpailussa

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee Eveliinaa upeasta saavutuksesta!!


Eveliina Viljaselle hopeamitali Nuorten Olympialaisten erikoisuudesta

Suomen molemmat taitoluistelijat (Eveliina Viljanen ja Tino Olenius) pääsivät arvalla mukaan Nuorten Olympialaisten erikoislajiin, maiden yhdistelmäjoukkueiden sekakilpailuun. Kilpailussa eri maista ja eri taitoluistelun lajeja harjoittavat luistelijat muodostivat joukkueet siten, että mukana oli jäätanssipari sekä yksinluistelun tyttö ja poika. Molemmat suomalaiset suoriutuivat omista osuuksistaan hyvin ja luistelivat vapaaohjelmissaan ennätyspisteensä.

Etenkin Eveliina Viljanen jätti taakseen useampia henkilökohtaisessa kilpailussa edellä olleita ja keräsi joukkueelleen ennakkoa kovemmat sijalukupisteet osuudestaan. Eveliinan joukkuekaverit eli jäätanssin kolmospari Venäjän Maria Simonova ja Dmitri Dragun ja Ukrainan Yaroslav Paniot (poikien kisan 9.) suorittivat ohjelmansa omalla tasollaan ja tuloksena oli kilpailun toinen sija ja hopeamitalit.
Joukkuekilpailusta jaettiin mitalit muiden lajien tapaan, joten Suomen joukkueeseen saatiin yksi mitalisti lisää.

Suomen Olympiakomitean tiedotus

Kilpailun (Mixed NOC Team Event) tarkemmat tulokset löytyvät kisajärjestäjien sivuilta: http://www.innsbruck2012.com/en/sports/disciplines/figure_skating

Yksilöidyt tulokset


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024