Uutiset

Tino ja Eveliina Nuorten Olympialaisten joukkuekilpailuun
            
Tino Olenius ja Eveliina Viljanen mukaan taitoluistelun joukkuekilpailuun

Yksi näiden Nuorten Olympialaisten erikoisuuksista on taitoluistelun joukkuekilpailu. Siinä eri maista ja eri taitoluistelun lajeja harjoittavat luistelijat muodostavat joukkueet siten, että mukana on jäätanssipari sekä yksinluistelun tyttö ja poika.
Mukaan kelpuutettiin arvalla kahdeksan yksinluistelijaa tytöistä ja pojista. Suomalaisia arpaonni suosi, sillä sekä poikien kisan 11. Tino Olenius että tyttöjen kisan 12. Eveliina Viljanen pääsivät mukaan lauantaina 21.1. käytävään mielenkiintoiseen kilpailuun.

Tino Olenius sai tiedon joukkuekisaan pääsystä jo arvonnan yhteydessä 16.1. Joukkuekaverit selvisivät eilen. Hän sai joukkueeseensa jäätanssin voittajaparin Venäjän Anna Yanovskayan ja Sergei Mozgovin sekä tyttöjen kisan 14. Ruotsin Myrtel Saldeen Olofssonin.

Eilen myöhään illalla vapaaohjelmansa luistellut Eveliina Viljanen paransi lyhytohjelmasta. Hän oli vapaaohjelman kymmeneksi paras ja nousi kokonaistuloksissa 12. sijalle pisteillä 101.10. Jo ennakkoon tiedettiin, että esimerkiksi sijat 13. tai 15. eivät olisi antaneet paikkaa joukkuekilpailuun. Eveliinan kanssa samassa joukkueessa ovat jäätanssin kolmospari Venäjän Maria Simonova ja Dmitri Dragun ja Ukrainan Yaroslav Paniot, joka oli poikien kisassa 9.

Sekä poikien kilpailusta että tyttöjen kilpailusta muun muassa voittajilla ei ollut arpaonnea ja heitä ei enää jäällä nähdä joukkuekilpailussa.

Suomalaisten tulokset on koottu Olympiakomitean nettisivujen tiedotteeseen osoitteessa: http://www.noc.fi/?x43=4251040

Talvilajien ensimmäiset Nuorten Olympialaiset järjestetään 13.–22.1.2012 Innsbruckissa, Itävallassa. Kisoihin osallistuvat nuoret ovat iältään 14–18-vuotiaita ja yhteensä tapahtumaan ottaa osaa yli 1000 urheilijaa 70 eri maasta. Nuorten Olympialaiset ovat huippu-urheilutapahtuma nuorille, johon kuuluvat keskeisesti myös koulutus, kulttuuri ja maailmanlaajuinen osallistuminen. Urheilukilpailujen lisäksi urheilijat osallistuvat kulttuuri- ja koulutusohjelmaan (CEP), joka on tärkeä osa Nuorten Olympialaisia. Kesä- ja talvikisat vuorottelevat kahden vuoden välein. Ensimmäiset kesäkisat järjestettiin vuonna 2010 Singaporessa ja seuraavat järjestetään vuonna 2014 Kiinan Nanjingissa.

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedote

Taitoluistelun tulossivut http://www.isuresults.com/results/yog2012/


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024