Uutiset

Nuorten Olympialaiset 13.-22.1.2012/tulokset

Vapaaohjelmat:

Eveliina Viljanen petrasi asemiaan vapaaohjelmansa ansiosta ja nousi lyhytohjelman viimeiseltä sijalta kokonaiskilpailun 12:nneksi. Eveliina oli vapaaohjelmassa 10:s ja keräsi kilpailusta kokonaispisteet 101,10. Eveliinan parasta antia vapaaohjelmassa oli alun ilmava kolmoissalchow, kaksoisakselit sekä nelostason yhdistelmäpiruetti. Yhtä kaatumista lukuunottamatta Eveliina teki elementtinsä puhtaasti ja laadukkaasti. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Venäjän Elizaveta Tuktamisheva pistein 173,10.

Tino Olenius
pettyi hieman vapaaohjelmaansa. Hän keräsi vapaaohjelmaosiosta 81,09 pistettä ja yhteispisteet 127,12 riittivät kokonaiskilpailussa 11:nneksi. Laatuvirheet etenkin kolmoissalchowien alastuloissa verottivat pisteitä sen verran, että sijoitus putosi hieman lyhytohjelman kahdeksannesta sijasta. Sen sijaan kolmoistulpit kulkivat Tinolta kepeästi. Voittoon luisteli ylivoimaisesti Kiinan Han Yan pisteillä 192,45. Tulossivu

Lyhytohjelmat:

Eveliina Viljanen epäonnistui pahoin lyhytohjelmassaan ja sijoittui siinä sijalle 16. Eveliina epäonnistui sekä aiotun salchow-yhdistelmän että akselin, jotka hän kaatui. Eveliina keräsi 29,73 pistettä, jotka jäivät kauas hänen todellisesta tasostaan. Kilpailua johtaa, senioreiden GP-kilpailujen voittajanakin muistettu, Venäjän Elizaveta Tuktamisheva pistein 61,83.

Tino Olenius
luisteli hyvän lyhytohjelman ollen siinä kahdeksas. Pisteitä Tino keräsi 46,03. Tampereen Tapparaa edustava Tino onnistui hyppy-yhdistelmässä kolmoistulppi-kaksoistulppi sekä kaksoisakselissa. Soolohyppynä hän hyppäsi kaksoislutzin. Kaksi piruettia palkittiin myös korkeimmalla eli nelostasolla. Kilpailua johtaa Kiinan Yan Han pistein 59,65.

Tulossivu

***********

Nuorten Olympialaisiin 40 talvilajien tulevaisuuden lupausta, mukana Eveliina Viljanen ja Tino Olenius

Suomen Olympiakomitea lähettää 40 nuorta talvilajien urheilijaa Nuorten Olympialaisiin, jotka järjestetään Itävallan Innsbruckissa 13.-22.1.2012. Iältään 15-18 -vuotiaat urheilijanalut pääsevät kokemaan ainutlaatuisen monilajitapahtuman, sillä kyseessä on ensimmäiset maailmanlaajuiset talvilajien Nuorten Olympialaiset.

Suomen joukkueeseen kuuluu 31 poikaa ja 9 tyttöä. Poikien suuri määrä selittyy osin sillä, että mukana on 17 pelaajan jääkiekkojoukkue poikien huippukovassa viiden maan turnauksessa. Suomen ja isäntämaa Itävallan lisäksi turnaukseen osallistuvat USA, Kanada ja Venäjä. Yksilölajeissa Suomella on edustus alppihiihdossa, ampumahiihdossa, freestylehiihdossa, lumilautailussa, maastohiihdossa, mäkihypyssä, yhdistetyssä, pikaluistelussa ja taitoluistelussa. Kaikkiaan Suomella on urheilijoita siis kymmenessä lajissa.

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedotus

Suomalaisten taitoluistelijoiden nimettynä valmentajana kilpailussa on Tia Siromaa-Miettinen. Eveliinan valmentaja Satu Niittynen on paikalla tyttöjen kilpailun ajan. Lisäksi suomalaisista tuomareista mukana on Leena Laaksonen sekä Mika Saarelainen ISU:n nimeämänä jäätanssin ylituomarina.

http://www.innsbruck2012.com/
http://www.facebook.com/Innsbruck2012

Ohjelma suomalaisten taitoluistelijoiden osalta

La 14.1. Poikien lyhytohjelma
Su 15.1. Tyttöjen lyhytohjelma
Ma 16.1. Poikien vapaaohjelma
Ti 17.1. Tyttöjen vapaaohjelma


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024