Uutiset

ml 2. SM-valintakilpailu/tulokset ja tunnelmat

Marigold IceUnity ja Team Fintastic ykköset

 

Muodostelmaluistelijat kilpailivat viikonloppuna Espoon Barona Areenalla. Kauden toinen SM-valintakilpailu toimi senioreilla samalla näyttökilpailuna kohti huhtikuisia MM-kilpailuja. Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity osoitti olevansa tällä hetkellä kotimainen ykkösjoukkue, voittamalla jo kauden toisen valintakilpailun. Marigold oli lyhytohjelmassa vasta kolmas, mutta ylivoimainen voitto vapaaohjelmassa toi ykkössijan koko kilpailussa pistein 191,67. Toiseksi sijoittui vahvan alkukauden luistellut Team Unique (Helsingfors Skridskoklubb) pistein 186,18. Joukkue jätti taakseen hallitsevan maailmanmestarin, Rockettesin (Helsingin Taitoluisteluklubi), joka putosi lyhytohjelman kakkossijalta kolmanneksi.

 

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen joukkueensa ohjelmiin, vapaaohjelmassa sattuneesta kaatumisesta huolimatta. Joukkue palkittiin koreografiasta jopa yhdellä täydellä kympillä. Oksasen mukaan kausi on napsahtanut heti alusta alkaen kohdalleen. Vaikka lyhytohjelmissa joukkueiden väliset erot ovatkin pienet, on Marigold ollut vapaaohjelman selvä ykkönen molemmissa alkukauden kilpailuissa. Joukkueen seuraava tärkeä koitos on tammikuun lopulla Salzburgissa käytävä kansainvälinen Mozart Cup, jonne osallistuu myös Team Unique sekä Rockettes. Kansainvälisen palautteen turvin Oksanen hioo vielä joukkueen ohjelmia, mikäli tarpeen.

 

Team Unique on esiintynyt alkukauden vahvana joukkueena, josta osoituksena mm. lauantainen lyhytohjelmakilpailun voitto. Joukkue on vahvasti mukana kun MM-paikkoja jaettaan SM-kisojen jälkeen helmikuun lopulla. Viimevuodet se on joutunut seuraamaan sivusta kun MM-kisoihin on valittu joukkueet. Vuoden 2009 MM-hopean kirkastaminen on kuitenkin ollut joukkueen mielessä jo pitkään.

 

–          Tässä kilpailussa eniten mieltä lämmittää lyhytohjelmakilpailun voitto. Näyttää siltä, että tämä on meidän vuosi, valmentaja Mirjami Penttinen sanoi tyytyväisenä.                            

Vapaaohjelmakilpailussa nähtiin myös draamaa kun Rockettes-joukkueen nosto epäonnistui täysin kolmen luistelijan kaaduttua. Vaikka tilanne näytti pahalta, jatkoi joukkue ohjelmaa ammattimaisella otteella loppuun saakka. Rockettesin kausi ei ole alkanut heille tyypillisesti, vaan joukkue on joutunut tyytymään alkukaudesta himmeämpiin mitaleihin. Helmikuiset SM-kilpailut ratkaisevat lopullisesti, lähteekö joukkue puolustamaan kahden viime vuoden MM-voittoaan.

 

Junioreiden sarjan voitti Team Fintastic (HTK) pistein 148,60. Toiseksi luisteli Musketeers (HL) 140,77 ja kolmanneksi Ice Steps (EVT) 136,00. Kilpailulla oli erityinen merkitys valinnoilla junioreiden World Challenge Cupiin, joka luistellaan 16.-17. maaliskuuta Göteborgissa. Taitoluisteluliiton asettaman pistekerroinjärjestelmän mukaisesti, kahden valintakilpailun perusteella, kilpailuun näyttäisi olevan lähdössä Team Fintastic ja Musketeers. Taitoluisteluliiton hallitus vahvistaa valinnat tulevassa kokouksessaan.

 

Seniorit, lopputulokset:

1.       Marigold IceUnity HL 191.67

2.       Team Unique HSK 186.18

3.       Rockettes HTK 184.76

4.       Revolutions ETK 149.98

5.       GoldenBlades TAPTL 120.87

Juniorit, lopputulokset:

1.       Team Fintastic HTK 148.60

2.       Musketeers HL 140.77

3.       Ice Steps EVT 136.00

4.       Team Mystique HSK 135.94

5.        Stella Polaris OLK 125.50

6.       Valley Bay Synchro ESJT 115.34

7.       Reflections ETK 106.20

8.       Team Estreija LTL 103.72

9.       Sun City Swing VG-62 98.10

10.   Festa Aboensia TRT 90.36

11.   FireBlades TAPTL 88.0711

12.   Chrystal Dreams MTK 76.74

13.   Team Action PORITA 69.53

Kaikki tulokset

http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/MLSMJSN2VK/index.htm

*****************************

lyhytohjelma

Muodostelmaluistelijat kilpailevat viikonloppuna Espoon Barona Areenalla paikoista sekä SM- että MM-kilpailuihin.
Senioreissa tasaista kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique pistein 60,82. Toisena on hallitseva maailmanmestari Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes pistein 60,37 ja kolmantena on MM-hopeamitalistijoukkue Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity pistein 59,25.

 

Team Unique on noussut täksi kaudeksi vahvana joukkueena mukaan kisaan, jossa suurimpana panoksena on kaksi paikkaa huhtikuisiin MM-kilpailuihin Göteborgiin. Viime vuosina juuri Team Unique on ollut joukkue, joka on jäänyt kisakoneesta täpärästi ulkopuolelle. Tälle kaudelle Mirjami Penttisen suojatit ovat saaneet liikekieleensä aiemman fyysisyyden lisäksi pehmeyttä. Hallelujah -klassikkoon luisteltu ohjelma tyydytti lauantaina myös valmentaja Penttistä.

 

–          Ohjelma oli tänään niin rento suoritus kuin olla ja saattaa. Pari horjahdusta siellä oli, mutta se ei vaikuttanut kokonaisuuteen.

Neljäntenä on Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions ja viidentenä Tampereen Tapparan GoldenBlades.
Marraskuussa käydyn ensimmäisen valintakilpailun voitti Marigold Iceunity. Team Unique oli silloin toinen ja Rockettes kolmas. Huominen vapaaohjelma ratkaisee toisen kohtaamisen lopputuloksen.

 

Juniorijoukkueet kilpailevat niin ikään kahdesta edustuspaikasta maaliskuussa luisteltavaan World Challenge Cupiin Göteborgissa. Lyhytohjelman jälkeen valintakilpailua johtaa Helsingin Luistelijoiden Musketeers pistein 49,45 ennen Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintasticia. Kolmantena on Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Ice Steps 46,81. Huominen vapaaohjelmakilpailu ratkaisee lopulliset Challenge Cupin edustajat.

 

Noviisijoukkueet kilpailivat jo perjantaina kahdessa lohkossa. Toisen lohkon voitti Team Dynamique (HSK) ja toisen Dream Steps (EVT).

 

2.SM-valintakilpailu, Espoo

 

Tulokset:

1.       Team Unique HSK 60.82

2.       Rockettes HTK 60.37

3.       Marigold IceUnity HL 59.25

4.       Revolutions ETK 49.44

5.       GoldenBlades TAPTL 39.27

Juniorit, lyhytohjelma

1.       Musketeers HL 49.45

2.       Team Fintastic HTK 48.23

3.       Ice Steps EVT 46.81

Kaikki tulokset
http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/MLSMJSN2VK/CAT008RS.HTM

 

Noviisit, lohko 1

1.       Team Dynamique HSK 56.92

2.       Starlights HL 56.59

3.       Finettes HTK 53.51

Kai
kki tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/MLSMJSN2VK/CAT007RS.HTM

 

Noviisit, lohko 2

1.       Dream Steps EVT 54.04

2.       Blue Arrows ETK 47.10

3.       Blue Diamonds JYTLS 45.08

Kaikki tulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/MLSMJSN2VK/CAT006RS.HTM

 

Kilpailun aikataulu http://etkespoo.sporttisaitti.com/etk_n_jarjestamat_kilpailut/muodostelmaluistelu/2011-2012-kilpailut/sm-sarjojen-2-valinta/aikataulu-ja-luistelujarjestys/


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024