Uutiset

SychroFest International Kanada, London 28.-29.12.

Rockettes yllättyi tuloksestaan Kanadassa

 

Muodostelmaluistelun maailmanmestarijoukkue Suomen Rockettes löysi itsensä Kanadan Londonissa käydyn SynchroFest International kutsukilpailun tuloslistalta vasta kolmannelta sijalta. Kilpailun voiton tavoitteekseen asettaneelle joukkueelle tulos oli aikamoinen yllätys, sillä ohjelmasuoritus itsessään oli tyydyttänyt valmentaja Kaisa Niemistä kovasti. Yhdentoista elementin joukosta vain kahdesta joukkue oli saanut tavoittelemansa vaikeustason, joka aiheutti Niemiselle harmaita hiuksia. Yksi elementti oli jätetty arvioimatta kokonaan, joka osaltaan alensi pistepottia. Nieminen oli monessa kohtaa paneelin kanssa eri linjoilla.
(Tekninen paneeli on tuomariston ohella työskentelevä asiantuntijaryhmä, joka määrittelee mm. elementtien vaikeustasot.)

 

–          Olin tyytyväinen vapaaohjelmaan, mutta kun katsoin tulostaululle, oli yllätys melkoinen. Teknisellä paneelilla oli mielestäni hyvin erikoinen linja.

–          On vaikeaa tietää mitä (tekninen) paneeli arvostaa missäkin kisassa. Olemme kuitenkin kilpailleet samoilla ohjelmilla jo alkukauden ja saamamme palautteen perusteella olleet siinä uskossa, että homma on kunnossa, Nieminen sanoi.

Kilpailun voitti pisteiden valossa ylivoimaisesti Kanadan NEXXICE 185,15. Toiseksi sijoittui pistein 175,44 Yhdysvaltojen Haydenettes. Jaossa oli lajille harvinainen palkintopotti, riihikuivaa rahaa, 50 000 Kanadan dollaria.

 

Kirvelevästä harmituksesta huolimatta olivat suomalaiset jo pari tuntia kilpailun jälkeen varanneet seuraavaksi aamuksi John Labatt Centrestä harjoitusjään. Joukkue päätti ottaa kilpailusta opikseen ja korjata virheet, jotta viikon päästä Espoon Barona Areenalla käytävässä tärkeässä 2. SM-valintakilpailussa ei ohjelmissa ole nokan koputtamista. Silloin Rockettes kohtaa nimittäin kovat suomalaiset vastustajansa Marigold IceUnityn ja Team Uniquen. Kilpailu on yksi kolmesta MM-valintakilpailuista.

 

–          Saimme paljon rakentavaa palautetta, jonka turvin teemme ohjelmiimme muutoksia seuraavaa kilpailua varten. Laitetaan elementit kuntoon, jotta näin ei tapahdu enää toiste, Nieminen suunnitteli.

Tulokset:

 

1. NEXXICE Canada 185.15

2. Haydenettes USA 175.44

3. Rockettes Finland 174.05

4. Paradise Russia 160.92

5. Les Supremes Canada 153.76

6. Crystallettes USA 142.51

7. Jingu Ice Messengers Grace Japan 118.03

8. Fusion Canada 112.07

http://www.skatecanada.ca/en-us/eventsresults/results.aspx

Kisan voi katsoa täältä

 

********************

Muodostelmaluistelun hallitseva maailmanmestarijoukkue Rockettes aloitti kansainvälisen kilpailukautensa Kanadan Londonissa käytävässä SynchroFest International kutsukilpailussa. Joukkue on tiukassa kisassa kolmantena lyhytohjelman jälkeen pistein 59,83. Suomalaisille sattui ohjelmassa ahtauden takia yksi kaatuminen.

– No, näitä sattuu. Vapaaohjelman tavoitteemme on nostaa Suomi ja Rockettes ykköseksi, valmentaja Kaisa Nieminen sanoi.

Lyhytohjelman jälkeen johdossa on Yhdysvaltojen Haydenettes 61,02. Joukkue pokkasi pronssia Helsingissä keväällä järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa. Kilpailussa toisena on Venäjän Paradise 60,83, joka vuosien tauon jälkeen on nostanut tasoaan ja on jälleen varteenotettava vastus kansainvälisillä jäillä.

Mukana on kahdeksan joukkuetta, jotka kilpailevat yhteensä 50 000 Kanadan dollarin palkintopotista. Voittaja kuittaa itselleen 15 000 dollaria.

Tulokset:

http://www.skatecanada.ca/en-us/eventsresults/results.aspx

Kilpailua voi seurata täällä


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024