Uutiset

Taitoluistelun SM-kisat; lyhytohjelmien tulokset ja tunnelmat

Tutut nimet SM-taitoluistelujen johdossa

 

Taitoluistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina lyhytohjelmilla.

Naisten kilpailun johdossa on Tapparan Kiira Korpi pistein 58,70 ennen Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkilaa 52,25. Korpi epäonnistui alun hyppy-yhdistelmän, sillä kolmoistulpeista jälkimmäinen päätyi jään pintaan. Hän sai kuitenkin rutinoituneesti itsensä kasaan ja loppuohjelma sujui virheittä ja laadukkaasti. Myös kaikki piruetit pyörivät nelostason arvoisesti.

 

–          Kaatumisesta huolimatta ohjelma oli kokonaisuutena parasta tällä kaudella. Olen tyytyväinen, että lähdin rohkeasti yrittämään yhdistelmää, Korpi sanoi.

Jalka- ja selkävaivoista alkukauden kärsinyt Korpi kertoi vaivojen olevan nyt parantuneet. Vapaaohjelmassa tullaankin jälleen näkemään esim. kolmoisflip, jonka hän jätti alkukaudesta tekemättä loukkaantuneen jalan vuoksi.

 

–          Suunta on jälleen oikea. Olen saanut harjoituksissa lisää varmuutta. SM-kilpailun jälkeen aion hakea vielä lisää kisarutiinia Aluemestaruuskilpailuissa Hyvinkäällä. Vaikka olemme harjoitelleet kilpailunomaisia puhtaalle menoja kotihallissani, on tärkeää päästä tuomareiden ja oikean yleisön eteen, Korpi sanoi.

Turkkilalle onnistunut kolmoistulppi-kolmoistulppiyhdistelmä oli uran ensimmäinen kilpailutilanteessa. Alkukaudesta ailahtelevaisesti kilpaillut helsinkiläinen osoitti ohjelmassaan jälleen viimekaudesta tuttuja varmoja otteita. 

 

–          Oli ihana luistella tänään. Ensimmäisen hypyn jälkeen sain päälle kunnon flown ja nautin luistelusta.

–          Huomenna lähden hakemaan puhdasta suoritusta, tyytyväinen Turkkila sanoi.

Kilpailun ehkä hienoinen yllättäjä oli Espoon Jäätaitureiden Seidi Rantanen, joka on kilpailussa kolmantena pistein 47,34 ennen Beata Pappia 45,84.

 

Miesten kilpailua johtaa Tikkurilan Taitoluisteluklubin Ari-Pekka Nurmenkari pistein 57,86. Niukasti toisena on Espoon Jäätaitureiden Matthias Versluis pistein 57,64. Kolmantena on viime vuoden miesten Suomen mestari Kokkolan Hermeksen Bela Papp 49,64.

Nurmenkarin kausi on edennyt hyvin nousujohteisesti, samoin Versluisin. Myös Tampereella nähtiin molemmilta lupaavat suoritukset.

 

–          Kaikki kilpailut joihin olen saanut keskittyä rauhassa ja suunnitelmallisesti, ovat menneet osaltani ihan ok. Huomenna lähden parantamaan piste-ennätystäni, Nurmenkari sanoi.

Vaikka Nurmenkari pesikin Versluisin teknisissä pisteissä, oli espoolainen parempi ohjelman osa-alueissa.

 

–          Olen tehnyt paljon töitä ohjelman osa-alueiden kanssa esimerkiksi salissa. Myös jäätanssiharjoitukset ovat osaltaan auttaneet kaarityöskentelyyn.

–          Huomenna vapaaohjelmassa lähden lähinnä varmistamaan itselleni paikkaa junioreiden MM-kilpailuihin, Versluis sanoi.

Senioreiden jäätanssikilpailu on täynnä jännitystä, sillä jäätanssin Suomen mestarin tittelistä kilpailee lähes tasaväkisesti kaksi helsinkiläisparia. Lyhyttanssin jälkeen ykkössijaa pitää hallussaan Henna Lindholm-Ossi Kanervo 47,94 niukasti ennen Olesia Karmi-Max Lindholmia 47,94. Huominen vapaatanssi ratkaisee pitkälti sen kumpi pareista edustaa Suomea EM-kilpailuissa Sheffieldissä tammikuussa. Korkeimmat SB-pisteet (Season Best) on toistaiseksi parin Karmi-Lindholm hallussa.

 

Junioreissa jäätanssikilpailua johtaa ainoana parina Sara Aghai-Jussiville Partanen pistein 41,89. Aghai on kanadalainen, jonka takia pari asuu ja harjoittelee Kanadan Vancouverissa. Partanen on puolestaan kotoisin Kuopiosta. Kuluva kausi on parille vasta ensimmäinen yhteinen, mutta työn jälki on jo nyt lupaavaa. Aghai kilpailee ensimmäistä kertaa Suomessa ja pitää kokemastaan.

 

–          Minusta on mukavaa kilpailla Suomen mestaruuskilpailuissa. En olisi koskaan uskonut, että saan todella mahdollisuuden edustaa jotain toista maata, Aghai iloitsi.

Partanen oli tyytyväinen parin yhteistyöhön SM-jäällä ja nautti pitkästä aikaa kotiyleisön edessä luistelemisesta. Jatkokauden tavoitteet olivat myös selvillä.

 

–          Haluamme edustaa Suomea keväällä junioreiden MM-kilpailuissa. Emme varsinaisesti tavoittele siellä sijoitusta, haluamme vain parantaa koko ajan suorituksiamme.

 

Juniorityttöjen sarjaa johtaa odotetusti Porin Eveliina Viljanen pistein 42,59. Viljanen voitti lyhytohjelman, vaikka epäonnistuikin kaksoisakselinsa. Toisena on Helsingin Luistelijoiden Emilia Toikkanen 38,27 ja kolmantena on Kuopion Luisteluseuran Emilia Simonen 38,04. Tyttöjen sarja on hyvin tasainen, joten sunnuntain vapaaohjelma tulee ratkaisemaan mitalistien nimet.

 

Junioripoikien kilpailua johtaa Tapparan Tino Olenius pistein 47,58. 15-vuotias Olenius luisteli linjakkaasti ja hyvällä vauhdilla, tehden jokaisen elementin laadukkaasti. Toisena on Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Juho Pirinen 43,11 ja kolmantena Kotkan Erik Martoma pistein 33,31.

 

Kaikki tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/YLSM2012/index.htm

 


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024