Uutiset

SM-kilpailut Tampereella 16.-18.12.

Taitoluistelun SM-mitaleista ja EM-paikoista kilpaillaan Tampereella

 

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut luistellaan Tampereen jäähallissa 16.-18.12.2011.

SM-mitaleista kilpaillaan yksinluistelussa ja jäätanssissa niin juniori- kuin seniorisarjassakin.
Senioreissa kilpailee 15 naista, 7 miestä ja kaksi jäätanssiparia. Junioreissa puolestaan 18 tyttöä, 3 poikaa sekä 2 jäätanssiparia.

 

SM-kilpailu on varsinkin seniorisarjan luistelijoille viimeinen näyttökilpailu ennen valintoja EM-kilpailuihin, jotka luistellaan Sheffieldissä 23.-29.1.2012. Suomella on naisiin kaksi paikkaa ja miehiin sekä jäätanssiin vain yhdet edustuspaikat. EM-joukkueeseen kelpuutetaan korkeimmat SB-pisteet (Season Best) omaaville luistelijoille ja parille.

 

Alkusyksystä jalkavaivoista kärsinyt Tapparan Kiira Korpi tullaan näkemään tällä kaudella ensimmäistä kertaa kotimaisilla kilpajäillä. Vuosien 2009 ja 2011 naisten Suomen mestari tavoittelee paitsi kolmatta mestaruuttaan varmasti myös eheitä ohjelmasuorituksia. Molemmissa syksyn GP-kilpailussa ohjelmiin jäi nimittäin varsinkin hyppyjen osalta paljon petrattavaa. Korpi lienee varma EM-lähtijä, mutta toisesta jaossa olevasta paikasta on ennakoitavissa tiukka taisto. Tasaväkinen nuorten naisten rypäs kuten tämän vuoden Finlandia Trophyn kolmonen Alisa Mikonsaari, viime vuoden SM-hopeamitalisti Beata Papp, SM-pronssinainen Cecilia Törn ja viime vuoden EM- ja MM-edustaja Juulia Turkkila omaavat kaikki potentiaalia paitsi SM-mitaleille myös EM-koneeseen asti. Yllättäjiä voi tosin löytyä tämän viisikon takaakin.  Kun SM-mitaleista kilpaillaan, ei voida sivuuttaa vasta ensimmäistä seniorikauttaan luistelevaa, 16-vuotiasta Timila Shresthaa, joka on kotimaisessa pistevertailussa Korven ja Mikonsaaren jälkeen sijalla kolme. Kansainvälisen seniorinäytön puuttuessa, hän tavoittelee paikkaa lähinnä nuorten MM-kilpailuun myöhemmin keväällä.

 

Miesten sarjassa syksyn tähänastisesta kärkituloksesta vastaa Ari-Pekka Nurmenkari, joka on parantanut kauden vanhetessa otteitaan. Nurmenkarin piste-ennätys on ennen SM-viikonloppua 163,37. Tiukimmin hänen niskaansa hengittää vielä juniori-ikäinen Espoon Matthias Versluis ennen Valtter Virtasta. Miesten sarjassa kilpailee tasaväkisesti useampi vielä juniori-ikäinen mies, jotka tavoittelevat loppukaudesta paikkaa vähintäänkin nuorten MM-kilpailuihin. Tähän joukkoon kuuluvat Versluisin lisäksi myös Julian Lagus, Bela Papp sekä Viktor Zubik.

 

Suomalaisten jäätanssijoiden otteissa on ollut nähtävissä kauden aikana lupaavaa kehitystä. Senioreiden kaksikko Olesia Karmi-Max Lindholm ja Henna Lindholm-Ossi Kanervo ovat kilpailleet hyvin tasaväkisesti koko alkukauden. Hienoisena ennakkosuosikkina SM-kilpailuun lähtevä Karmi-Lindholm pitää hallussaan toistaiseksi kauden parasta kotimaista SB-tulosta. Viime vuonna EM-tasolla Suomea edustivat Lindholm-Kanervo. Karmi-Lindholm edustivat Suomea puolestaan nuorten MM-kilpailuissa. Nyt molemmat parit kilpailevat Suomen parhaan jäätanssiparin tittelistä sekä pääsystä EM-kilpailuun.

 

SM-kilpailun järjestää Tampereen Koovee taitoluistelu. SM-kilpailun aikataulu: http://www.taitoluistelu.koovee.fi/pages/sm-2012/aikataulu-ja-tulokset.php

Suomen Taitoluisteluliiton ylläpitämä SB-taulukko: http://www.stll.fi/kilpailuasiat/season-best/yl_ja_jt_season_best_ranking/

Arvokisojen valintakriteerit yksinluistelussa: http://www.stll.fi/kilpaurheilu/kilpaurheilutoiminta/arvokilpailuvalintakriteerit-201/yksinluistelu/

Arvokisojen valintakriteerit jäätanssissa: http://www.stll.fi/kilpaurheilu/kilpaurheilutoiminta/arvokilpailuvalintakriteerit-201/jaatanssi/

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024