NRW Trophy ja Santa Claus 30.11.-4.12./tuloksia

Suomalaiset taitoluistelijat kilpailivat viikonlopun aikana ahkerasti. Tuomisina oli mitalisijoja niin Dortmundin NRW Trophysta kuin Budapestin Santa Claus Cupistakin.

Ari-Pekka Nurmenkari sijoittui NRW Trophyn miesten sarjassa 11:nneksi pistein 161,01. Nurmenkarin ohjelmiin mahtui teknisesti useita hyviä hyppyjä sekä piruetteja, mutta myös epäonnistumisia jotka pudottivat hänet lyhytohjelman kahdeksannelta sijalta tuloslistalla alaspäin. Naisissa Alisa Mikonsaari oli naisten sarjan parhaana suomalaisena 12:s.

Kilpailun iloisimmasta suomalaissuorituksesta vastasi 17-vuotias Matthias Versluis, joka sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Versluis voitti lyhytohjelman, joka sisälsi mm. kolmois-kolmoisyhdistelmän. Espoolainen kuittasi kilpailusta omat ennätyspisteensä 158,08. Hänen seuratoverinsa Nelma Hede sijoittui tyttöjen noviisisarjassa toiseksi.

Kultamitalille Budapestissä puolestaan ylsi Lahden Taitoluistelijoita edustava 12-vuotias Ljubov Efimenko, jolle noviisisarjan ykössija syksyn kansainvälisissä kilpailuissa oli jo kolmas peräkkäin. Efimenko on yksi lupaavista suomalaisista nuorista taitoluistelijoista ja hän kuuluu Taitoluisteluliiton nuorten maajoukkueeseen. Pojissa Suomen Kasperi Riihimäki sijoittui toiseksi. 15-vuotias Porin Eveliina Viljanen sijoittui niin ikään toiseksi juniorityttöjen sarjassa.