Uutiset

Moskovan GP, Kiira Korpi viides

Kiira Korpi Moskovan GP:n viides (tiedote)

Kiira Korpi sijoittui viidenneksi Moskovassa päättyneessä GP-kilpailussa. Korpi oli viides molemmissa ohjelmissa ja keräsi yhteispisteet 160,92, jotka ovat toistaiseksi hänen kauden ennätyspisteensä.

Ennätyspisteistä huolimatta hän jäi hyppyjen osalta kauaksi omasta tasostaan useiden helpotusten myötä.  I Got Rhythm musiikkiin tehty tyylikäs vapaaohjelmakoreografia alkoi teknisesti tahmeasti, mutta tamperelainen sai kuitenkin kasattua itsensä ja puristi ohjelmaan kaksi laadukasta kaksoisakselia ja hyvät kolmoisritit.

Vaikka hyppyjen osalta tasoitusta tulikin, arvioitiin hänen esityksensä kilpailun kolmanneksi parhaaksi. Korpi sai pidettyä esityksensä hyvin kasassa ja ohjelman tulkinta oli vapautunutta. Myös piruetit pyörivät ansiokkaasti ja niistä hän saikin kasattua niistä itselleen lisäpisteitä paikkaamaan hyppyjen menetyksiä.

Moskovan GP oli Korvelle vasta kauden toinen kilpailu, sillä alkukauden jalkavaivat hidastivat hänen kauteen valmistautumistaan.

Moskovan GP:n voittajaksi luisteli Japanin Mao Asada pistein 183,25 ennen Venäjän Alena Leonovaa 180,45. Kolmanneksi sijoittui vasta 15-vuotais Venäjän Adelina Sotnikova pistein 169,75.

Korpi sijoittui GP-sarjassa sijalle 13 eikä näin ollen selvinnyt finaaliin, jonne kelpuutettiin osakilpailujen kuusi parasta luistelijaa. GP-finaali käydään Kanadan Quebeck Cityssä 8.-11.12.2011.

http://www.isuresults.com/results/gprus2011/

*****************

Lyhytohjelma: Kiira Korpi lyhytohjelman viides (tiedote)

Kiira Korpi sijoittui viidenneksi Moskovassa käytävän GP-kilpailun lyhytohjelmassa. Suomalainen keräsi 55,81 pistettä, jotka ovat reilut kaksi pistettä paremmat kuin kaksi viikkoa sitten käydyn Japanin GP:n lyhytohjelmassa. Vaikka Korpi tekikin kauden toistaiseksi parhaat pisteensä, jäi ohjelmaan varsinkin hyppyjen osalta parannettavaa.

Tamperelainen aloitti helpohkolla, joskin hyvin laadukkaalla kolmoistulppi-kaksoistulppi -yhdistelmällä. Hyppy-yhdistelmää seurasi sinänsä hyvä kolmoisritti, jonka alastulo ei ollut kuitenkaan aivan täydellinen, vaan se kiertyi kaksoiskolmosille. Harmittava epäonnistuminen hänelle sattui kaksoisakselissa, joka jäi vain yksinkertaiseksi. Sama virhe hänelle sattui Japanin GP:n lyhytohjelmassa.

Korven piruetit pyörivät kuitenkin laadukkaasti ja hän saikin mm. kahdesta piruetistaan korkeimmat vaikeustasot. Sateenkaaren tuolla puolen –musiikkiin tehty lyhytohjelma oli kokonaisuudessaan vapautunut ja Korpi palkittiin jälleen hyvillä osa-aluepisteillä.

Kilpailun johdossa on Japanin Mao Asada pistein 64,29 ennen Venäjän kolmikkoa Alena Leonova (63,91), Adelina Sotnikova (57,79) ja Sofia Biryukova (56,30). Ero Korven ja kolmantena olevan Sotnikovan välillä on ainoastaan 1,98 pistettä. Näin ollen suomalainen on hyvissä asemissa ajatellen huomista vapaaohjelmaa.

Moskovan GP on viimeinen osakilpailu ennen 8.-11.12. Kanadan Quebec Cityssä käytävää finaalia.

Tulokset http://www.isuresults.com/results/gprus2011/

 

GP-sarjan tilanne ennen Venäjän GP-kilpailua. Finaaliin, joka käydään Kanadan Quebec Cityssä 8.-11.12.2011, pääsee GP-sarjan kuusi parasta kustakin sarjasta (miehet, naiset, jäätanssi, pariluistelu).

http://www.isuresults.com/events/gp2011/gpsladies.htm

 **********************


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024