Uutiset

Muodostelmakausi käynnistyi SM-valinnoillaTurussa/tulokset ja tunnelmat

Turun Riennon Taitoluistelu (TRT) ja VG-62 Naantali järjestivät yhteistyössä muodostelmaluistelun kauden 2011-2012 ensimmäisen SM-valintakisan Turun HK Areenalla 11.-13.11.2011.

Vapaaohjelman lehdistötiedote

Marigold IceUnity ylivoimainen kauden aloituksessa

Kotimainen muodostelmaluistelukausi oli heti alkaessaan yllätyksiä täynnä. Turussa käytävän ensimmäinen SM-valintakilpailun voittajaksi selviytyi lyhytohjelman kakkonen Marigold IceUnity (HL) pistein 193,96. Viime kauden MM-hopemitalistijoukkue on tottunut voittamaan, mutta harvoin kotimaassa niin selkeällä piste-erolla kuin tällä kertaa. Viime vuoden maailmanmestarijoukkue Rockettes (HTK) jäi kilpailussa kolmanneksi pistein 183,56 kun heidän edelleen kiilasi Team Unique (HSK) 184,84, joka antoi muutaman vuoden tauon jälkeen todellisen myrskyvaroituksen osaamisestaan.

Anu Oksanen päätyi tänä vuonna rakentamaan vapaaohjelman tarinan Tähden matkasta vieraalle maalle, jossa se joutuu kohtaamaan niin juonittelevia prinssejä kuin ikuista elämää havittelevia noitiakin.  Oksanen oli sunnuntaina tyytyväinen ohjelmasta saatuun palautteeseen sekä suojattiensa tekemiseensä kauden ensimmäisessä koitoksessa. Viime vuonna vastaavassa kilpailussa se hävisi Rockettesille, kuten myös SM- ja MM-kilpailuissa.

–          Joukkue on ollut ajankohtaan nähden poikkeuksellisen valmis tällä kaudella. Saimme nopeasti ohjelmamme hyvään vaiheeseen ja täälläkin suorituksessamme oli jo sellaista rutiinia jota yleensä näkee vasta kauden vanhetessa.

–          Olemme ehtineet saada jo palautetta, että tämä vapaaohjelma olisi Marigoldin kaikkien aikojen paras. Minähän olen siihen tyytyväinen, hyvä jos muutkin, Oksanen iloitsi.

Sen sijaan kauden aloitus oli hyvin epätyypillinen Rocketesille, joka on yleensä ollut hyvin vahva jo alkukaudesta. Eilinen lyhytohjelman voitto ja lyyrisen kaunis vapaaohjelma osoittivat kuitenkin sen, että joukkue tulee olemaan jälleen kova vastus, kunhan kausi hiukan vanhenee.  

–          Meillä oli epäonnea tänään matkassa. Tuli paljon yksittäisiä virheitä ja useampaan elementtiin sattui sitä ja tätä. Näin voi käydä, emmekä me tähän kuole. Jos joskus täytyy epäonnistua, oli hyvä käydä hakemassa uusi vauhti pohjalta juuri näin alkukaudesta.

–           Lyhytohjelmaan olen erittäin tyytyväinen, sen sijaan tämä oli heikoin vapaaohjelmamme pariin kuukauteen, valmentaja Kaisa Nieminen sanoi.

Team Uniquen ohjelma Revenge (Kosto) voisi nimensä mukaisesti ennakoida joukkueen voitonnälkää, jota sille on kasautunut parin viime kauden aikana, kun se on hävinnyt sekä Rockettesille että Marigoldille lähes kaiken mahdollisen aina MM-edustukset mukaan lukien. Valmentaja Mirjami Penttinen oli helpottunut kilpailun jälkeen vaikka kertoi joukkueella olevan potentiaalia vielä paljon parempaankin.

–          Ohjelmassa oli iso kasa virheitä joita siellä ei usein ole, mutta joukkue taisteli tänään. Vaikka en olekaan vielä tyytyväinen, olen helpottunut. Tästä on hyvä jatkaa, Valmentaja Mirjami Penttinen sanoi vapaaohjelman jälkeen.

Junioreiden eli alle 19-vuotiaiden sarjan voitti selkeästi Team Fintastic (HTK) pistein 146,26. Toiseksi sijoittui Musketeers (HL) 134, 30 ja kolmanneksi Team Mystique (HSK) 129,96.

Kaikki tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/MLSMJSN1VK11/index.htm

Lyhytohjelman lehdistötiedote

Muodostelmaluistelijat aloittivat kautensa

Muodostelmaluistelijat aloittivat kilpailukautensa Turussa, jossa 38 joukkuetta noviisi-, juniori- ja seniorisarjoissa karsivat ensimmäisen kerran paikoista helmikuisiin SM-kilpailuihin. Lauantaina kilpailtiin lyhytohjelmissa.

Suurin odotus kohdistui seniorijoukkueisiin, jossa mm. viime kevään maailmanmestari Rockettes ja hopeamitalisti Marigold IceUnity esittivät ohjelmansa ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa tällä kaudella. Kärkijoukkueiden tasavahva haastaja Team Unique ja Tampereen GoldenBlades sekä tällä kaudella ensimmäistä kertaa senioritasolla kilpaileva Espoon Revolutions toivat Turussa käytävään kohtaamiseen oman jännittävän ripauksen.

Lyhytohjelman jälkeen tasaista kilpailua johtaa niukasti Rockettes pistein 65,32. Toisena olevalla Marigold IceUnityllä on pisteitä kaatumisesta huolimatta 65,04 ja Team Uniquella 63,80 – niin ikään kaatuminen ohjelmassa.

Rockettes seikkailee tänä vuonna lyhytohjelmassaan kieltolain ajan mystisessä salakapakassa, ottaen kapakan haltuunsa reippaalla meiningillä.

–          Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Joukkue sai luotua hyvän tunnelman eikä menossa näkynyt tyypillistä alkukauden skagailua. Tämän vuoden lyhytohjelmamme on melko hilpeä  ja joukkueella tuntuu olevan hauskaa sitä luistellessaan, valmentaja Kaisa Nieminen kertoi.

Siinä missä Rockettes pelaa showmeiningillä, nähdään Marigold IceUnity tällä kertaa hyvin klassisen ohjelman esittäjänä. Joukkueen teema ”Kuuletko metsän puhuvan” ei saanut valmentaja Anu Oksaselta täysin korkeinta mahdollista arvosanaa, vaikka ohjelma jo hyvin valmiilta näyttikin.

–           Joukkue luisteli ohjelman tänään kylmäpäisesti ja rauhassa muutamasta läheltä piti tilanteesta huolimatta. Suoritus oli ihan ok, mutta onneksi olemme tunnettuja siitä, että parannamme menoa kauden vanhetessa.

Pari viimeistä vuotta haastajan rooliin tottunut Team Unique on löytänyt puolestaan uutta pehmeyttä tekemiseensä ja osoitti pystyvänsä jälleen kamppailemaan tasapäisesti kärkikaksikon kanssa. Joukkueen lyhytohjelma oli kaunis ja lyyrinen. Mikäli yhtä pienet piste-erot säilyvät sunnuntain vapaaohjelmassa, on suomalaisesta muodostelmaluistelukaudesta odotettavissa tällä kaudella huipputasainen.

Espoon uusi joukkue Revolutions nousi ryminällä mukaan kotimaiseen muodostelmaluistelukilpaan ollen lyhytohjelman neljäs pistein 50,54 ennen Tampreen GoldenBladesia 45,34.

Junioreissa kilpailua johtaa Team Fintastic ennen Team Mystiqueta ja Musketeersia.

Senioreiden, junioreiden ja noviisien tulokset lyhytohjelman jälkeen:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/MLSMJSN1VK11/index.htm

http://trt.sporttisaitti.com/kilpailusivut/ml-1-sm-valinta-11-13-11-2011/


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024