Uutiset

Kiira Korpi Japanin GP:ssä/tulokset ja Crystal Skate 11.-13.11.

Kiira Korpi kilpailee kauden GP-kilpailussaan NHK Trophyssa Japanin Sapporossa 11.-13.11.2011. Kiira matkusti Sapporoon yhdessä valmentajansa Maaret Siromaan kanssa. Suomen tuomarina toimi Tarja Ristanen.

Korpi kuudes kauden avauksessaan (lehdistötiedote)

Kiira Korpi sijoittui kuudenneksi kauden ensimmäisessä GP-osakilpailussaan Japanin Sapporossa. Korpi oli lyhytohjelman seitsemäs, mutta nousi vapaaohjelmassa viidenneksi keräten yhteispisteet 157,53.

Korven uusi tyylikäs vapaaohjelma Gershwinin I Got the Rhythm arvostettiin osa-alueiltaan ansaitusti korkein pistein, mutta liian monta helpotusta hypyissä verottivat teknisiä pisteitä. Hyppyjen osalta tamperelaisen parasta antia olivat alun kolmoistulppi-kaksoistulppi -yhdistelmä, kolmoissalchow, molemmat kaksoisakselit sekä piruetit, jotka arvioitiin korkeimmin mahdollisin vaikeustasoin. Vaikeimmat kärkihypyt, kuten flip ja lutz, eivät sisältyneet vielä tässä vaiheessa Korven ohjelmaan jalkapöytävaivojen takia. 

Kilpailun voitti Japanin Akiko Suzuki 185,98 joka sijoittui Kanadan osakilpailussa toiseksi. Joukkuetoveri Mao Asada nousi vapaaohjelman voittonsa ansiosta toiseksi pistein 184,19. Kolmanneksi sijoittui Venäjän Alena Leonova 170,68. 

Korven toinen GP-osakilpailu käydään Moskovassa 25.-27.11. 

http://www.isuresults.com/results/gpjpn2011/


Korpi lyhytohjelman seitsemäs  (lehdistötiedote)

Kiira Korven kausi pääsi vihdoin alkamaan NHK Trophyssa Japanin Sapporossa, sillä kipuilu jalkapöydässä on pitänyt viime kauden EM-kolmosen pois alkukauden kilpailuista.

Korven lyhytohjelma ei sujunut aivan optimaalisesti ja sijoitus perjantain lyhytohjelmassa oli seitsemäs pistein 53,70. Jo viime vuonna tutuksi tullut lyhytohjelma Somewhere Over the Rainbow alkoi hivenen varovaisesti hyppy-yhdistelmällä, jossa Korpi joutui helpottamaan ensimmäisen tulpin kaksinkertaiseksi. Tamperelaisen sisukkuudesta kertoo kuitenkin se, että hän hyppäsi jälkimmäisen hypyn suunnitellun mukaisesti kolmoistulppina, tosin hiukan vajaalla alastulolla. Kolmoisritti onnistui Korvelle tyypillisesti ilmavasti ja helposti, sen sijaan kaksoisaksel jäi yksinkertaiseksi.  Hyppy- sekä yhdistelmäpiruetti pyörivät kuitenkin korkeimpien vaikeustasojen arvoisesti.

Vaikka suomalaisen hypyt eivät kaikilta osin parhaimmalla mahdollisella tavalla onnistuneetkaan, olivat ohjelma osa-alueet jälleen kilpailun kärjen tasoa. Kanadalaisen koreografin Shae-Lynn Bournen käsialaa olevan ohjelman tulkitsijana Korpi on kypsynyt viime vuodesta.

Kilpailun johdossa on Japanin Akiko Suzuki pistein 66,55 ennen Venäjän Alena Leonovaa 61,76 ja Japanin Mao Asadaa 58,42. Varsinkin kärjessä olevat Suzuki ja Leonova onnistuivat molemmat lyhytohjelmassaan erinomaisesti. Vapaaohjelma luistellaan huomenna lauantaina.

Lyhytohjelman tulokset http://www.isuresults.com/results/gpjpn2011/CAT002RS.HTM

Kilpailun tulossivut sekä aikataulut


Kiiran tunnelmat ennen lähtöä YLE:n sivuilla

Lähetykset YLE TV2:lla pe-su

*********************************************

Crystal Skate, Brasov Romania

Suomalaisten tulokset kilpailussa:

Seniorit, naiset
Henriikka Hietaniemi  12:s (LO 12/VO 11)
Riina Varjokari 13:s (LO 11/VO 12)


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024