Uutiset

Suomi järjestää muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut 2013

Suomen Taitoluisteluliitolle myönnettiin jälleen arvokilpailut

 

Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) on myöntänyt Suomeen järjestettäväksi muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut keväällä 2013. Tapahtumakaupunki on Helsinki. Kyseessä on nuorten, alle 19-vuotiaiden, ensimmäiset viralliset MM-kilpailut. Siihen saakka kilpailu kulkee nimellä junioreiden World Challenge Cup.

 

Edellisen kerran Suomi toimi lajin arvokilpailujärjestäjänä viime huhtikuussa, jolloin luisteltiin muodostelmaluistelun senioreiden MM-kilpailut. Suomen joukkueet Rockettes ja Marigold IceUnity nappasivat kultaa ja hopeaa täyden kotiyleisön edessä.

 

–          Myös Yhdysvaltojen Boston haki vuoden 2013 junioreiden MM-kisaa, mutta Suomi vei tällä kertaa voiton. Bostonille myönnettiin kuitenkin senioreiden MM-kilpailut.  Suomea auttoi varmasti se, että järjestimme niin esimerkilliset MM-kilpailut viime keväänä, ISU:n hallituksen suomalaisedustaja Marie Lundmark sanoi.

Senioreiden ohella, suomalaiset juniorijoukkueet ovat vuosittain olleet ikäluokkansa parhaita. World Challenge Cupin voittajina ovat usein miten olleet helsinkiläisjoukkueet Team Fintastic (HTK) sekä Musketeers (HL). Mitaleilla on ollut myös Team Mystique (HSK).   

 

 


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024