Uutiset

Finlandia Trophy: jäätanssin vapaatanssi

Finlandia Trophyn voitto odotetusti olympiavoittajille

 

Kanadalaiset olympiavoittajat Tessa Virtue – Scott Moir voittivat odotetusti Finlandia Trophyn jäätanssikilpailun.

Valtti Areenan yleisön selvät suosikit voittivat ylivoimaisesti sekä lyhyt- että vapaaohjelman kokonaispistein 170, 33.

 

–          Luistelimme hyvin ja olemme tyytyväisiä, mutta vielä on harjoiteltavaa. Tämä oli hyvä aloituskilpailu alkavaa kautta varten, Tessa Virtue totesi kilpailun jälkeen.

Toiseksi sijoittuneet Yhdysvaltojen sisaruspari Maia ja Alex Shibutani olivat myös tyytyväisiä ohjelmaansa, mutta hävisivät voittajille kuitenkin 19,25 pistettä.

 

–          Kilpailumme meni todella hyvin. Olemme oppineet kuluneen viikon aikana paljon itsestämme ja ohjelmistamme, ensimmäistä kertaa Finlandia Trophyyn osallistuneet sisarukset kertoivat.

Kolmas sija meni Yhdysvaltojen toiselle parille pistein 136, 88. Madison Chock – Evan Bates luistelevat vasta ensimmäistä kauttaan yhdessä ja kertoivat vielä tutustuvansa toisiinsa luistelijoina.

 

–          Tämä oli ensimmäinen kilpailumme yhdessä. Kiitämme valmentajiamme, jotka valmistelivat meidät tähän niin hyvin. Kokemus on ollut hieno, Evan Bates sanoi tyytyväisenä.

Voittajakolmikolla on kaikilla sama valmentajapari Marina Zueva ja Igor Shpilband.

 

Suomalaisten Olesia Karmin ja Max Lindholmin sijoitus kilpailussa oli kahdeksas pistein 103,24, ennen Henna Lindholmia ja Ossi Kanervoa 101,54. Vapaatanssissa suomalaisten sijoitukset olivat päinvastoin. Molemmat suomalaisparit tehtailivat kilpailussa omat ennätyspisteensä ja osoittivat selkeää kehitystä viime kauteen verrattuna.

 

–          Kotikisat jännitti aika paljon ja halumme näyttää oli kova. Onnistuimme omalla tasollamme pienistä epätarkkuuksista huolimatta, Max Lindholm sanoi.

Suomalaiset valmentautuvat italialaisen jäätanssin maailmanmestarin Maurizio Margaglion opissa.

 

Tulokset:

 

http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/FT2011/CAT003RS.HTM


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024