Finlandia Trophy:miesten vapaaohjelma

Finlandia Trophyn miesten voitto Muralle, Lagus paras suomalainen

Finlandia Trophyn miesten kilpailun voittajaksi selviytyi Japanin Takahito Mura pistein 189,55. Japanilainen voitti lyhytohjelman, mutta epäonnistui hiukan vapaaohjelmassaan ja sijoittui siinä vasta neljänneksi.

–  En ole tyytyväinen ohjelmaani. Tämä kenttä oli paljon pienempi kuin mihin olen tottunut, joten minulla oli vaikeuksia saada hypyt mahtumaan kentälle. Tavoitteeni oli saada yli 200 pistettä ja sekin jäi saavuttamatta, Takahito totesi.

Yhdysvaltojen Douglas Razzano jäi kilpailussa niukasti toiseksi, joka nousi lyhytohjelman viidenneltä sijalta vapaaohjelmakilpailun voittajaksi ja ansaitsi yhteensä 189,43.

– Minulla oli aluksi aivan liikaa energiaa, joten ohjelman alusta tuli hiukan sähellystä. Aloin keskittyä jokaiseen elementtiin yksi kerrallaan ja sitten loppu sujuikin paljon paremmin. Varhaiseen kauden ajankohtaan nähden olen ihan tyytyväinen, kilpailussa toiseksi sijoittunut Razzano sanoi.

Kolmanneksi sijoittui Puolan Maciej Cieblucha.

Suomalaisista parhaiten sijoittunut Julian Lagus osoitti hyviä kilpailuhermoja ensimmäisissä kansainvälisissä aikuisten sarjan kilpailuissaan. Julian Lagus oli kokonaiskilpailun 13:s, ansaiten yhteensä 146,36 pistettä.

– Yllättävän hyvä kauden aloitus minulle.  Olen vielä sanaton, että luistelin näin hyvin. Koko Finlandia Trophyyn pääseminen tuli minulle lähes yllätyksenä, sanoi hyväntuulinen Lagus ohjelman jälkeen.

Lagus oli tyytyväinen paitsi suoritukseensa myös pisteisiinsä, sillä ne olivat hänen ennätyspisteensä. Silminnähden esiintymisestä nauttiva Lagus kertoi kauden päätavoitteekseen SM- ja PM- kilpailut, vaikka junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin pääseminenkin olisi, miehen omien sanojensa mukaan, mieluinen yllätys.

Suomalaisista Matthias Versluis oli 14:s, Bela Papp 15:s, Ari-Pekka Nurmenkari 16:s ja Valtter Virtanen 18:s.