Uutiset

Finlandia Trophy: naisten lyhytohjelma

Biryukova Finlandia Trophyn johdossa

Finlandia Trophyn naisten lyhytohjelmakilpailun johdossa on Venäjän Sofia Biryukova onnistuneella lyhytohjelmalla. Venäläinen keräsi pisteet 58,12. Viron Elena Glebova onnistui hänkin ohjelmassaan ja on kilpailussa toisena pistein 56,52. Kolmantena on ilahduttavasti Suomen Alisa Mikonsaari 44,38.

–          Olen kohtuullisen tyytyväinen suoritukseeni, mutta esimerkiksi piruetit olisivat voineet olla tänään parempia. Huomenna vapaaohjelmassa yritän vain tehdä vain parhaani ja näyttää mitä osaan, Biryukova sanoi.

Mikonsaari hyppäsi kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmän, kolmoislutzin sekä kaksoisakselin. Vaikka jälkimmäinen yhdistelmän hypyistä sekä lutz jäivätkin hiukan vajaiksi, iloitsi luistelija yhdessä Valtti areenan yleisön kanssa suorituksestaan.

–          Tämä oli paras tähänastisista lyhytohjelmaistani ja olen siihen todella tyytyväinen. Ohjelmaani on lisätty tälle kaudelle vaikeampia elementtejä ja niihin on haettu suoritusvarmuutta, tyytyväinen Mikonsaari kertoi.

Suomen Juulia Turkkila oli kilpailun neljäs pistein 43,08. Turkkila lähti hänkin yrittämään kolmois-kolmois  -yhdistelmää, mutta kaatui ensimmäisen hyppynsä. Hän kuitenkin paikkasi yhdistelmän puuttumisen myöhemmin ohjelmassaan. Turkkilan esitys kohosikin hallituksi kokonaisuudeksi.

–          Paikkasin alun epäonnistumiseni ja olen siihen tyytyväinen. Olemme harjoitelleet paljon ilmaisua ja kokonaisvaltaista esittämistä ja pyrin keskittymään tänään myös siihen, Turkkila sanoi.

Suomalaiset valtasivat tasaisesti myös seuraavat sijat, kun Minna Parviainen oli viides pistein 42,56 ja Beata Papp kuudes 41,94. Kaikkien suomalaisten ohjelmat sisälsivät onnistumisia.

 

Kilpailun tulossivu: http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/FT2011/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024