Uutiset

Finlandia Trophy: Miesten lyhytohjelmat

Julian Lagus lyhytohjelman parhaan suomalaisena 13:s

 

Taitoluistelun Finlandia Trophyn miesten lyhytohjelman voitti Japanin Takahito Mura pistein 67,78. Mura esitti perjantaina vahvan ohjelman ja onnistuikin kolmoisflip-kolmoistulppi -yhdistelmässä, kolmoisaxelissa sekä soolokolmoishypyssä. Toisena kilpailussa on Italian Paolo Bacchini teknisesti onnistuneella sekä kepeällä ohjelmalla 65,75. Kolmantena on Ruotsin Alexander Majorov pistein 64,27.

–          Tarkoitukseni oli yrittää nelostulppia, mutta oloni oli aamulla huono, joten päätin säästää hypyn vapaaohjelmaan, Takahito kertoi.

 

Palo Bacchini luistimet olivat puolestaan jääneet lennoilta Amsterdamiin. Siksi hän joutui pitämään torstaina vapaapäivän jäältä.

–          Taisi tehdä hyvää, koska luistelu meni todella hyvin, hän hymyili.

Ensimmäiseen miesten kansainväliseen kilpailuun osallistuva Julian Lagus oli lyhytohjelman parhaana suomalaisena 13:s pistein 48,57. Lagus onnistui kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmässään, mutta hätäili kolmoislutzin ponnistuksessa, ja hyppy epäonnistui täysin.

–          Olen erittäin tyytyväinen tähän päivään, vaikka kolmoislutz epäonnistuikin. Luulin, että minua olisi jännittänyt enemmänkin tänään, mutta ei onneksi, Lagus sanoi.

Valtter Virtanen luisteli mukavan alun, niin ikään kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmällä ja on kilpailussa 14:s pistein 47,39 heti Laguksen jälkeen. Sooloritin hän kuitenkin kaatui pahan näköisesti, hypyn lähtiessä ponnistuksesta vinoon. Virtanen ei yrittänyt tänään lupaamaansa neloistulppia, mutta kantaa vastuunsa julkisesta lupauksestaan yrittää hyppyä viikonlopun aikana. Virtasen mukaan hyppy nähdään vapaaohjelmassa.

Suomalaisten välinen kilpailu oli hyvin tasainen, sillä Bela Papp on kilpailussa 15:s pistein 46,00, Ari-Pekka Nurmenkari 16:s pistein 45,14 ja Matthias Versluis 17:s pistein 42,45. Vaikka kaikkien suomalaisten ohjelmissa oli paljon positiivisia onnistumisia, jäi jokaiselle petrattavaa vapaaohjelmaan, joka luistellaan lauantaina.

Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/FT2011/index.htm

 

1.       Takahito Mura JPN 67,78

2.       Paolo Bacchini ITA 65,75

3.       Alexander Majorov SWE 64,27

….

13. Julian Lagus FIN 48,57

14. Valtter Virtanen FIN 47,39

15. Bela Papp FIN 46,00

16. Ari-Pekka Nurmenkari FIN 45,14

17. Matthias Versluis FIN 42,45


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024