Uutiset

Finlandia Trophy: Jäätanssin lyhyttanssi

Olympiavoittajat ylivoimaiseen johtoon jäätanssikisassa

Vancouverin olympialaisten2010 voittajapari Kanadan Tessa Virtue – Scott Moir johtaa Finlandia Trophyn jäätanssiosuutta pistein 68,74.  Pari häikäisi yleisön mukaansatempaavalla rumban ja samban tahteihin luistelulla ohjelmallaan, joka sujui kauden varhaiseen ajankohtaan nähden varmasti ja sulavasti.  Viime kaudella Tessa Virtueta vaivanneet jalkaongelmat ovat nyt takana ja pari nauttii jälleen harjoittelemisesta ja kilpailemisesta.  

– Olemme onnellisia, että voimme taas luistella ja kilpailla. Tämä oli meille hyvä kauden aloitus. Tästä kilpailusta haluamme saada palautetta ohjelmistamme, jotta voimme parantaa ohjelmiamme jatkokautta ajatellen, Scott Moir sanoi.  

Seuraavat mitalisijat menivät yhdysvaltalaispareille.  Viime vuoden maailmanmestaruuskisojen pronssimitalistipari Maia Shibutani – Alex Shibutani on toisena pistein 58,45.  Vasta tällä kaudella yhdessä tanssimisen aloittanut pari Madison Chock – Evan Bates sijoittuivat kolmanneksi pistein 53,91.

Suomalaisparit Olesia Karmi –  Max Lindholm  sijoittuivat seitsemänneksi pistein 40,31 ja Henna Lindholm – Ossi Kanervo yhdeksänneksi pistein 37,22. Suomalaisparit ovat kehittyneet taidollisesti viime kaudesta uuden valmentajansa Maurizio Margaglion opissa.

– Ohjelmassamme oli tänään pieniä virheitä, joten ihan tyytyväisiä emme voi olla. Kotikisa sujui kuitenkin paremmin kuin kauden avauskisassa Saksassa ja ansaitsimme viisi pistettä enemmän, Max Lindholm kommentoi.

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan sunnuntaina 9.10.2011 klo 12.00.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1112/FT2011/CAT003RS.HTM


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024