Uutiset

Olympiavoittajat Tessa Virtue-Scott Moir saapuivat Finlandia Trophyyn

Olympiavoittajat saapuivat Vantaalle

Jäätanssin olympiavoittajat Kanadan Tessa Virtue-Scott Moir saapuivat keskiviikkona Vantaalle ja osallistuivat torstaina Suomen Taitoluisteluliiton heille järjestämään lehdistötilaisuuteen. Pari kilpailee ensimmäistä kertaa Finlandia Trophyssa, mutta ovat kilpailleet Suomessa aikaisemminkin. Vuonna 2004 he osallistuivat Helsingissä järjestettyyn junioreiden gp-finaaliin sijoittuen siinä toiseksi. Miksi  Virtue-Moir valitsivat juuri Finlandia Trophyn kauden avauskilpailukseen?

–          Meistä Helsinki ja Suomi on ihana paikka. Meillä on täältä pelkästään hyviä muistoja. Haluamme myös ajaa ohjelmamme sisään ennen gp-sarjan alkua sekä saada tuomareilta palautetta ohjelmistamme. Finlandia Trophy oli siihen sopiva kilpailu, Moir kertoi.

Tessa Virtuen jalkaongelmat ovat nostaneet päätään aina silloin tällöin, viimeksi viime kaudella. Nyt takana on kuitenkin hyvä kesäharjoittelukausi ja pari odottaa innokkaasti uutta kautta.

–          Kauden alku näyttää oikein lupaavalta. Jalkani ovat terveet ja pyrin siksi nauttimaan jokaisesta hetkestä myös harjoituksissa, Virtue sanoi.

Onko parilla vielä olympiavoiton ja maailmanmestaruuden jälkeen nälkää tavoitella lisää voittoja?

–          Kyllä meillä on vielä nälkää. Emme ole kyllästyneet voittamiseen. Ja onhan meillä vielä Finlandia Trophyn voittokin saavuttamatta. Se on seuraava tavoitteemme, mestaripari sanoi hyväntuulisina.

Suomea jäätanssikilpailussa edustaa Olesia Karmi-Max Lindholm ja Henna Lindholm-Ossi Kanervo, jotka harjoittelivat torstaina kanadalaisten kanssa samassa ryhmässä. Suomalaiset vakuuttivat kovasta harjoitusvastuksesta huolimatta keskittyvänsä vain omaan kilpailuun. Suomalaisparien keskinäisestä kilpailusta huolimatta, Maurizio Margaglion valmennuksessa harjoitteleva nelikko kannustaa myös toisiaan.

Myös Suomen miesviisikko tuli suoraan harjoituksista tapaamaan Valtti Areenalle saapunutta lehdistöä. Miehet olivat valmiina kilpailuun hyväntuulisina. Finlandia Trophy on ensimmäinen kansainvälinen seniorikilpailu Julian Lagukselle ja Matthias Versluisille. Parivaljakko on kokenut saavansa toisistaan sparrausapua harjoituksissa, Julianin siirryttyä Espoon Jäätaitureihin. Molempien mielestä harjoituksiin on tullut entisestään uutta potkua.

Ari-Pekka Nurmenkarin riesana on ollut välilevyn pullistuma, vaikka kuntoutuminen onkin pikkuhiljaa jo alkanut.  Kilpailukokemusta ennen Trophya AP ehti hakea jo Oberstdorfin Nebelhorn Trophysta.  

Valtter Virtasella on sunnuntaina muutto Saksaan jonka jälkeen alkaa keskittyminen pelkästään taitoluisteluun. Lääketieteen opinnot saavat jäädä toistaiseksi hiukan vähemmälle. Vade haluaa katsoa kuinka pitkälle voi taitoluistelijana päästä.Talven ajan hän keskittyy yksinluisteluun, mutta keväällä olisi tarkoitus aloittaa kokeilu myös pariluistelijana.

Bela Papp saapui Vantaalle suoraan junioreiden gp-kilpailusta Innsbruckista.

www.finlandiatrophy.com


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024