Uutiset

Muutoksia Finlandia Trophyn suomalaisedustajissa

Kiira Korpi jää pois Finlandia Trophysta

 

Kiira Korven alkukauden suunnitelmiin tuli muutos, kun hän perui osallistumisensa 7.-9.10. Vantaalla käytävään kansainväliseen Finlandia Trophy kilpailuun. Syynä on heinäkuinen oikean jalan jalkapöydän nyrjähdysvamma, joka parantumisestaan huolimatta pakotti luistelijan viemään läpi kevennettyä harjoitusohjelmaa. Korpi ja hänen valmennustiiminsä katsoivat parhaaksi keskittyä harjoitteluun ennen tärkeää gp-sarjan alkua ja jättää Finlandia Trophy väliin. Korven syksyn ensimmäinen gp-kilpailu käydään Japanin Sapporossa 11.-13.11.

 

–          Jalassa ei ole enää kipua eikä kyseessä ole mitään vakavaa. Toipuminen vei kuitenkin sen verran aikaa, ennen kuin pystyin aloittamaan jälleen täysipainoisen harjoittelun, että katsottiin viisaammaksi keskittyä harjoitteluun. Tämä siksi, että kauden tärkeimmät kilpailut eivät vaarantuisi ja olisin niissä huippukunnossa, Korpi sanoi.

 

–          Viime kaudella olin ensimmäinen joka jäi gp-finaalin ulkopuolelle, joten tänä vuonna tavoitteeni on olla mukana. EM-kilpailuissa tavoitteeni on kirkastaa mitali ja MM-kilpailuissa viiden parhaan joukossa, Korpi kertoi tavoitteistaan.

Vaikka uusien kilpailuohjelmien ensi-ilta Korven osalta siirtyikin, odottaa hän malttamattomana kauden aloitusta. Uusi vapaaohjelma on täysin erilainen kuin viime vuoden Evita-ohjelma. Tänä vuonna luvassa on enemmän rytmiä, sillä musiikiksi on valikoitunut George Gershwinin  I got rhytmn. Lyhytohjelman musiikki Somewhere over the rainbow on sama kuin viime vuonna, vain koreografiaa on hiukan päivitetty.

 

Uuden vapaaohjelman takana on kanadalainen Shae-Lynn Bourne, jonka kanssa Korpi teki jo viime kaudella yhteistyötä lyhytohjelman tiimoilla. Korpi oli parivaljakon yhteistyöhön viimeksi niin tyytyväinen, että halusi jatkaa yhteistyötä tällä kaudella.

 

–          Tämän kauden vapaaohjelmani on vahva ja naisellinen, aivan minun näköinen ja tanssillinen. Nyt vain odotan, että pääsen sen näyttämään kisajäillä.

Viime kauden vapaaohjelman Evita-vapaaohjelman työstänyt David Wilson on puolestaan tehnyt Kiiralle tälle vuodelle uuden näytösohjelman Lady Gagan musiikkiin.

 

Korven poisjäänti toi Espoon Taitoluisteluklubia edustavalle Minna Parviaiselle paikan Finlandia Trophyn Suomen joukkueessa. Parviainen on Suomen Taitoluisteluliiton naisten maajoukkueen luistelija.

Finlandia Trophy luistellaan 7.-9.10. Vantaan Valtti Areenalla. Aivan kirkkaimpina tähtinä ovat tänä vuonna mukana jäätanssin olympiavoittajat ja maailmanmestarit , Kanadan Tessa Virtue – Scott Moir, jotka hakevat alkukauteensa vauhtia Vantaalta.

 

Suomen joukkueessa luistelevat:

Naiset: Alisa Mikonsaari, Beata Papp, Minna Parviainen ja Juulia Turkkila

Miehet: Julian Lagus, Ari-Pekka Nurmenkari, Bela Papp, Matthias Versluis ja Valtter Virtanen

Jäätanssi: Olesia Karmi-Max Lindholm ja Henna Lindholm-Ossi Kanervo

 

Aikataulu www.finlandiatrophy.com


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024