Uutiset

Suomen joukkue Finlandia Trophyssa 7.-9.10.2011
Suomen joukkue Vantaalla 7.-9.10.2011 luisteltavassa Finlandia Trophyssa on seuraava:

Miehet:

LAGUS Julian
PAPP Bela
VERSLUIS Matthias
VIRTANEN Valtter

Naiset:

KORPI Kiira
MIKONSAARI Alisa
PAPP Beata
TURKKILA Juulia

Jäätanssi:

KARMI Olesia-LINDHOLM Max
LINDHOLM Henna-KANERVO Ossi

Kaikki kilpailijat, aikataulut, lippuinfo ym. osoitteessa www.finlandiatrophy.com

Asiaan liittyvä lehdistötiedote:

Jäätanssin olympiavoittajat Finlandia Trophyyn

Tämän vuoden Finlandia Trophyn suurin mielenkiinto kohdistuu suomalaisluistelijoiden lisäksi jäätanssiin, sillä kilpailuun mukaan ovat ilmoittautuneet kanadalaiset olympiavoittajat Tessa Virtue-Scott Moir. Pari voitti kotiyleisönsä edessä olympiakultaa vuonna 2010 ja samana keväänä myös maailmanmestaruuden. Viime kaudella kanadalaisten oli tyytyminen vain MM-hopeaan, yhdysvaltalaisten Meryl Davisin-Charlie Whiten voittaessa Moskovassa MM-kultaa.

Vantaalla jäätanssikilpailusta on tulossa korkeatasoinen, sillä Virtue-Moirin haastaa viime keväänä MM-pronssia luistellut Yhdysvaltojen sisaruspari Maia Shibutani-Alex Shibutani. Suomea edustavat nuorten MM-kilpailuissa viime kaudella debytoineet  Olesia Karmi-Max Lindholm ja EM-jäilläkin nähty pari Henna Lindholm-Ossi Kanervo.

Naisten sarjassa Suomea edustavat Kiira Korpi, Alisa Mikonsaari, Beata Papp ja Juulia Turkkila. Suomalaiset haastaa mm. 30-vuotias Fumie Suguri, jonka parhaat tulokset on saavutettu vuonna 2006. Silloin japanilainen oli olympialaisten neljäs ja saman vuoden MM-kilpailujen hopeamitalisti.

Miehissä Suomea edustaa joukko nuoria lupauksia kuten ensimmäisiin aikuisten kilpailuihin osallistuvat Julian Lagus ja Matthias Versluis sekä viime kauden arvokisaedustajat Bela Papp ja Valtter Virtanen.

Laura Lepistö ei aloita kilpailukauttaan vielä Finlandia Trophyssa. Hyvin alkaneeseen kesäharjoitteluun tuli loppukesästä hiukan takapakkia, kun jalan hermokudos ärtyi luistimen hiertäessä sitä.

Alustava aikataulu

Perjantai 7.10.

Miesten lyhytohjelma klo 17.00 – 19.35

Jäätanssin vapaatanssi klo 19.55- 22.00

Lauantai 8.10.

Naisten lyhytohjelma klo 15.30 – 17.45

Miesten vapaaohjelma klo 18.10 – 21.10

Sunnuntai 9.10.

Jäätanssin vapaatanssi klo 12.00 – 14.20

Naisten vapaaohjelma klo 14.40 – 17.10Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024