Uutiset

Neljäs ISU Development Vierumäellä 17.-21.8.

Pohjoismaista taitoluistelua kehitetään yhteisvoimin Vierumäellä

Vuonna 2010 käynnistynyt taitoluistelun kansainvälinen valmentajakoulutusohjelma ISU Development Project järjestetään Vierumäellä 17.-21.8.2011 jo neljännen kerran. Suomen Taitoluisteluliiton ja Suomen Urheiluopiston isännöimä projekti kestää yhteensä neljä vuotta (vuoteen 2014 saakka), jonka aikana pohjoismaisen taitoluistelun tasoa on tarkoitus nostaa entisestään. Projektissa paneudutaan havainnoinnin, luennoin sekä testaamisen avulla ensisijaisesti lajin herkkyyskauden huomioivaan valmentamiseen. Elokuussa projektin teemana on kilpailuun valmistautuminen sekä kilpaileminen.

Projektiin on kutsuttu kustakin Pohjoismaasta kahdeksan iältään 10-14 -vuotiasta luistelijaa valmentajineen. Myös Suomesta mukaan on valittu mukaan kahdeksan potentiaalista tulevaisuuden lupausta, jotka projektin edetessä pystyvät hyödyntämään oppia valmennussuhteessaan. 2000-luvun alussa järjestetyssä ensimmäisessä ISU Development Projectissa olivat mukana nykyiset huipputaitoluistelijat Kiira Korpi sekä Laura Lepistö valmentajineen.

Elokuussa kouluttajakunta koostuu varsin nimekkäistä asiantuntijoista, joita ovat mm. ISU:n yksinluistelun teknisen komitean puheenjohtaja Alexander Lakernik sekä lajivalmennuksen asiantuntija Alexander Vedenin Venäjältä, valmentaja Peter Johansson Yhdysvalloista, kanadalainen askel- ja kaariluisteluguru Anne Schelter ja harjoittelun suunnittelun sekä biomekaniikan asiantuntijat Barry Bartlett ja Valerie Bartlett Kanadasta. Suomalaisista projektin keulahahmona toimii Nuorten olympiavalmentaja Berit Kaijomaa sekä psyykkisen valmennuksen asiantuntija Terhi Lehtoviita. Tuomareiden kouluttajana toimii Leena Laaksonen.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024