Uutiset

ISU Development Project Vierumäellä 10.-15.5./mm. Brian Orser kouluttajana

Brian Orser kouluttaa taitoluistelijoita Vierumäellä

Moninkertainen miesten taitoluistelun arvokisamitalisti kanadalainen Brian Orser toimii Vierumäellä kansainvälisen valmentajakoulutusohjelman nimekkäimpänä kouluttajana. Vuonna 2010 käynnistynyt taitoluistelun kansainvälinen valmentajakoulutusohjelma ISU Development Project järjestetään Vierumäellä 10.-15.5.2011 jo kolmannen kerran.

Brian Orser, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 1987 ja kaksi olympiahopeaa vuosina 1984 ja 1988, toimii nykyään valmentajana Torontossa. Hänen nimekkäin oppilaansa on Yuna Kim, joka voitti Vancouverissa olympiakultaa naisten taitoluistelussa. Kimin ja Orserin yhteistyö päättyi menestyksestä huolimatta viime kesänä.

Projektin muu kouluttajakunta koostuu varsin nimekkäistä asiantuntijoista kuten Alexander Vedenin (lajivalmennus) Venäjältä, Laura Lepistön koreografina tunnetuksi tullut Maria McLean Tanskasta, Anne Schelter (kaaritekniikka) ja Barry Bartlett (harjoittelun suunnittelu) sekä Valerie Bartlett (biomekaniikka) Kanadasta. Suomalaisista valmentajista projektin keulahahmona toimii Nuorten olympiavalmentaja Berit Kaijomaa ja viiden Pohjoismaan tuomareita, teknisiä spesialisteja sekä kontrollereita kouluttaa Leena Laaksonen. Mukana asiantuntijoina/kouluttajina ovat myös Maikki Uotila-Kraatz, Mika Saarelainen, Lilli Helpi, Jussi Främling sekä Terhi Lehtoviita.

Suomen Taitoluisteluliiton ja Vierumäen isännöimä projekti kestää yhteensä neljä vuotta jonka aikana lajista kerätään lisää tietoa harjoittelun havainnoinnin, testaamisen ja luentojen kautta. Projektissa paneudutaan ensisijaisesti lajin herkkyyskauden huomioivaan valmentamiseen. Projektiin on kutsuttu kustakin Pohjoismaasta kahdeksan iältään 10-14-vuotiasta luistelijaa valmentajineen. Suomesta mukaan on valittu kahdeksan potentiaalista tulevaisuuden lupausta. Projektia tukee Kansainvälinen luisteluliitto ISU.


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024