Uutiset

Taitoluistelun MM-kilpailut; Korpi yhdeksäs, Turkkila 20:s

Kiira Korpi sijoittui yhdeksänneksi Moskovassa käytävissä taitoluistelun MM-kilpailussa. Korpi sivusi sijoituksellaan vuonna 2008 saavuttamaa toistaiseksi parasta MM-sijoitustaan. Maailmanmestaruuteen luisteli Japanin Miki Ando 195,79, hopealle Etelä-Korean Yuna Kim 194,50 ja pronssille Italian Carolina Kostner 184,68.

Korpi keräsi kilpailusta yhteispisteet 164,80 ja vapaaohjelmastaan tamperelainen kokosi kauden ennätyspisteet 109,71. Vapaaohjelman ennätyspisteistä huolimatta Korpi ei näyttänyt MM-jäällä teknisesti parasta osaamistaan, sillä muutamat helpotukset ja kolmoisflipin kaatuminen näkyivät pisteissä. Sen sijaan hän avasi ohjelmansa helposti, lyhytohjelmassa epäonnistuneella kolmois-kolmoisyhdistelmällä. EM-pronssimitalisti Korpi palkittiin jälleen myös hyvillä esittämispisteillä.

Juulia Turkkila debytoi loistavasti ensimmäisissä aikuisten MM-kilpailuissaan ja sijoittui 20:nneksi. Turkkila luisteli kauden ennätyspisteet sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa ja entinen piste-ennätys 131,38 kirjattiinkin Moskovassa uusiin lukemiin 136,68. Vapaaohjelmansa hän luisteli ehjästi sekä varmasti ollen itsekin tyytyväinen suoritukseensa. Tarja Sipilän valmennettava on osoittanut itsevarmoja otteita kauden arvokilpailuissa, joita hänelle on kertynyt kevään aikana jo kolmet. EM-kilpailuissa 16-vuotias helsinkiläinen sijoittui 15:nneksi ja junioreiden MM-kilpailuissa 16:nneksi.

Suomella on 2 paikkaa myös ensi vuoden MM-kilpailuissa naistensarjassa.

Tulokset:
http://www.isuresults.com/results/wc2011/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024