Uutiset

Taitoluistelun MM-kilpailut/Juulia Turkkila jatkoon alkukilpailusta

Suomen 16-vuotias Juulia Turkkila selvitti tiensä varsinaiseen kilpailuun Moskovassa käytävissä taitoluistelun MM-kilpailuissa. Turkkila joutui hakemaan paikkaa alkukilpailun kautta, josta lyhytohjelmaan selviytyi 12 parasta luistelijaa. Loput 18 luistelijaa pääsevät suoraan lyhytohjelmakilpailuun viimevuoden MM-kilpailujen tulosten perusteella. Turkkila oli alkukilpailun kudues ennätyspistein 86,49. Helsinkiläisen aiempi ennätys 86,21 oli saavutettu tammikuun EM-kilpailuista.

–          Minulla oli hyvä ja luottavainen olo. Oli kiva luistella tänään, Turkkila kuvaili.

Turkkilalle MM-kilpailu aikuisten tasolla on ensimmäinen. Nuori helsinkiläinen sijoittui EM-kilpailuissa tammikuussa 15:nneksi ja junioreiden MM-kilpailuissa maaliskuussa 16:nneksi. Perjantaina käytävää lyhytohjelmaa Tarja Sipilän valmennettava odottaa innokkaasti.

–          Pyrin lyhytohjelmassa teknisesti puhtaaseen suoritukseen jotta voin keskittyä hyvin myös esittämiseen. Siten saisin myös esittämispisteitä ylös, Turkkila suunnitteli.

Helsingin Luistelijoita edustavan luistelijattaren tavoitteena on selvittää perjantaina tiensä vapaaohjelmaan jonne kelpuutetaan lyhytohjelman 24 parasta luistelijaa.

Kiira Korpi aloittaa urakkansa vasta perjantaina.

Tulokset ja aikataulut

http://www.isuresults.com/results/wc2011/


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024