Uutiset

Suomelle kaksoisvoitto muodostelmaluistelun MM-kilpailussa

Suomalaiset joukkueet veivät
kotikisojen kullan ja hopean

Suomalaiset muodostelmajoukkueet saavuttivat ylivoimaisen kaksoisvoiton MM-kotikisoissa lauantaina.  Kultaiset mitalit vei loppuunmyydyn katsomon edessä lyhyt- ja vapaaohjelman voittanut Rockettes (Finland 1). Joukkue keräsi kokonaispisteet 215,43. Marigold IceUnity (Finland 2) jäi pisteillään 213,48 niukasti hopealle. Pronssia otti Yhdysvaltojen ykkösjoukkue Haydenettes (USA 1) pistein 205,40.

Tulos oli täydellinen toisinto viime kevään MM-kisojen tuloksesta Coloradossa ja samalla Suomen Taitoluisteluliiton tavoite kullasta ja hopeasta täyttyi. Kulta oli Rockettesin kolmas. Myös Marigold IceUnity on saavuttanut urallaan aiemmin kolme kultaista MM-mitalia.

Rockettesin vapaaohjelma Heaven or Hell eteni varmasti, eivätkä pienet epätarkkuudet häirinneet kokonaisuutta.

Valmentaja Kaisa Nieminen kertoi olonsa olleen suorituksen aikana ainutkertainen.

–          Ohjelmaan sattunut kaatuminen ei vaikuttanut elementtipisteisiin. Olimme myös harjoitelleet luistelua kovassa metelissä. Ohjelma oli vahva, päättäväinen, mutta rento.

Marigold IceUnity vapaaohjelma Pirate Queen soljui kauniisti ja täsmällisesti. Joukkueen pistesaldoa kavensi kuitenkin ohjelman alun viivästyminen, mistä tuli pisteen vähennys.

–          Ohjelma sujui siististi. Yleisö kannusti vielä raikuvammin kuin eilen, ja desibelit vain nousivat, kun saavuimme jäälle.  Mitalista palkintona tytöille jää muistoksi hieno tunnelma ja fiilis, valmentaja Anu Oksanen kuvasi.

Muodostelmaluistelun MM-kisojen lopputulokset olivat nyt suomalaisten valmentajien juhlaa, sillä myös Haydenettesin valmentaja Saga Krantz on suomalainen. Hän oli vuoden 2001 MM-kisoissa voittamassa hopeaa Rockettesin riveissä.

–          Olen todella tyytyväinen joukkueeni luisteluun. Tytöt luistelivat energisesti ja vapautuneesti. On hienoa, että nyt on kotiin vietävänä pronssimitalit.

Haydenettesin kapteeni Kelly Ottaviano kehui suomalaista yleisöä ainutlaatuiseksi. Katsomo kannusti kovaäänisesti kaikkia joukkueita.

Ruotsin Team Surprise oli vapaaohjelmassa kolmas, mutta jäi kokonaiskilpailussa neljänneksi pistein 204,50.

Tulokset

http://www.isuresults.com/results/syswc2011/CAT001RS.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024