Uutiset

EM-kilpailut: Korvelle pronssia, Turkkila 15:s

Korvelle EM-pronssia, Turkkila 15:s

Kiira Korpi saavutti upeasti pronssia Bernissä luisteltavissa EM-kilpailuissa. Korpi ei päässyt kuitenkaan  omalle tasolleen vapaaohjelmassa ja menetti siten lyhytohjelman jälkeisen ykköstilan. Tamperelainen sijoittui vapaaohjelmassa neljänneksi ja kasasi yhteispisteet 166,40. EM-pronssi on Korvelle toinen, sillä hän voitti pronssia myös vuonna 2007.

–          Ei ollut helppoa tänään. Alkuun tuli hiukan herpaantumista, mutta taistelin kuitenkin loppuun asti, EM-pronssimitalisti sanoi.

Korpi saavutti itselleen asettamansa tavoitteen; EM-mitalin.

EM-kultaa voitti hiukan yllättäen kotiyleisön edessä Sveitsin Sarah Meier, joka nousi lyhytohjelman kolmannelta tilalta voittoon kotiyleisön riemuksi. Meier oli vapaaohjelmassa toinen ja keräsi yhteispisteet 170,60. Meier on kaksinkertainen EM-hopeamitalisti (vuosilta 2007 ja 2008). Kulta oli huikea saavutus Meierille, joka on ilmoittanut lopettavansa luistelun tämän kauden jälkeen.

EM-hopealle nousi Italian Carolina Kostner yhteispistein 168,54. Kostner, joka epäonnistui perjantain lyhytohjelmassa, voitti vapaaohjelman.

EM-kilpailuissa debytoinut Juulia Turkkila luisteli eheän ja kauniin vapaaohjelman ja sijoittui vapaaohjelmaosuudessa 13:nneksi.  16-vuotias Turkkila putosi kuitenkin lyhytohjelman jälkeen yhden sija ja päätyi lopulta 15:nneksi yhteispistein 131,38. Helsinkiläinen onnistui lähes kaikessa, vain yksi salchow jäi kaksinkertaiseksi ja kaksoislutzin alastulon hän astui ulos kaarelta. Turkkilan luistelu oli liukuvaa, esiintyminen varmaa ja eteerisen kaunista.  Nuori luistelijatar osoitti ihailtavaa hermojen hallintaa ja voi syystä olla ylpeä EM-suorituksiinsa.

–          Toisessa salchowissa ajatus hiukan karkasi, mutta kokonaisuus oli sen verran hyvä, että olen tyytyväinen, Turkkila kommentoi.

Suomalaisten yhteistulos merkitsi sitä, että Suomi saa kolmen luistelijan sijaan kaksi paikkaa ensi vuoden EM-kisoihin.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2011/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024