Uutiset

Taitoluistelun EM: Korpi johtaa, Turkkila 14:s

Kiira Korpi johtaa EM-taitoluistelua, Turkkila 14:s

Kiira Korpi johtaa komealla lyhytohjelmalla naisten EM-taitoluistelua Bernissä. Korpi sai ohjelmastaan kauden ennätyspisteet 63,50 ja jätti samalla kauas taakseen mm. pahimmaksi kilpakumppanikseen ennakoidun Italian Carolina Kostnerin. Hallitseva Euroopan mestari romahti kuudenneksi vaatimattomin pistein 53,17. Sen sijaan toisena kilpailussa on niin ikään vakuuttavasti luistellut Venäjän Ksenia Makarova pistein 60,35.

Korpi aloitti ohjelmansa varmasti kolmois-kolmoisyhdistelmällä ja jatkoi onnistuneesti kolmoisrittiin sekä kaksoisakseliin. Korven ohjelma oli alusta loppuun varmaotteista, rentoa ja itsevarmaa. Korpi oli itseoikeutetusti päivän paras niin teknisissä kuin esittämisen osa-aluepisteissäkin.

Toiseksi luistellut Makarova on Korpea jäljessä reilut kolme pistettä, kun taas Kostner jopa yli kymmenen pistettä perässä.

Arvokisojen ensikertalainen, Suomen Juulia Turkkila luisteli myös erinomaisen lyhytohjelman ja sijoittui kilpailussa hienosti 14:nneksi. 16-vuotias Helsingin Luistelijoita edustava luistelijatar keräsi ohjelmastaan omat kansainväliset ennätyspisteet 45,17. Turkkila hyppäsi ilmavan kolmoistulppi-kaksoistulppiyhdistelmän, kolmoissalchowin ja kaksoisakselin. Lisäksi Turkkila esitti ohjelmansa vapautuneesti sekä pehmeällä ja sulavalinjaisella tyylillä.

Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Lyhytohjelman tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2011/CAT005RS.HTM


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024