Uutiset

EM-kilpailut: Korpi hyvillä mielin kohti Berniä

Kiira Korpi tyytyväisenä kohti Berniä

Kiira Korpi matkusti keskiviikkona kohti Bernin Euroopan mestaruuskilpailuja. Ennen lähtöään Korpi tapasi Suomen Taitoluisteluliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa median edustajia. Luistelijatar huokui tyytyväisyyttään kisojen aattona.

Yhtenä kilpailun ennakkosuosikeista Korpi kertoi valmistautumisen sujuneen mainiosti ja ilman ongelmia. Viime viikkojen aikana ohjelmiin ei ole tehty suurempia muutoksia, pientä hienosäätöä kylläkin. Sen sijaan ohjelmiin on haettu toistoja ja entisestään lisää varmuutta.

Korpi on ilmoittanut tavoitteekseen saavuttaa kilpailusta EM-mitali. Paineita tamperelaisluistelijatar ei ennakkosuosikin asemasta kuitenkaan halua ottaa, vaan keskittyy omaan tekemiseensä. Kovimmaksi kilpasiskokseen Bernissä hän nimesi hallitsevan Euroopan mestarin, Italian Carolina Kostnerin, mutta muistutti myös venäläisluistelijoiden tasosta.

–          Tavoittelen Bernissä puhtaita suorituksia ja ennätyspisteitä. Sitä kautta se EM-mitalikin tulee, Korpi pohti.

Tällä kaudella kanadalaiskoreografien käsialaa olevista ohjelmista on tullut pelkkää kiitosta. Ohjelmien myötä on syntynyt uusi Korpi, jonka tekninen tasokin on noussut monta askelta eteenpäin. Hyvin sujunut alkukausi on tuonut itsevarmuutta jonka turvin EM-jäälle on hyvä astua.

–          Parasta ohjelmissani taitaa olla juuri kokonaisvaltainen ilmaisu ja syvyys. Tälle kaudelle luistelustani on tullut myös pehmeämpää, Korpi sanoi.

Seitsemänsiin EM-kilpailuihin osallistuva Korpi Luetteli myös joukkuetoverinsa 16-vuotiaan Juulia Turkkilan vahvuuksia tulevissa EM-kilpailuissa.

–          Juulia on kaunis luistelija ja hänellä on kypsä tyyli nuoresta iästä huolimatta. Hänellä näyttää olevan myös asenne kohdallaan, Korpi luetteli.

22-vuotias Korpi myönsi, että matkustuspäivänä vatsassa lenteli perhosia.

–          Kyllä jännitystä on hiukan ilmassa, mutta hyvällä tavalla. Se on hyvä merkki. Huolestuttavaa olisi jos ei yhtään jännittäisi.

Naisten lyhytohjelmakilpailu käydään perjantaina.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024