Uutiset

EM-kilpailut: Törn haki Bernistä arvokkaan kokemuksen

Törnille EM-kilpailut toivat hyvän kokemuksen

Taitoluistelun EM-kilpailut jatkuivat tiistaina naisten alkukilpailuilla, jossa Suomea edusti 16-vuotias Cecilia Törn. EM-kilpailujen ensikertalaisen kohtaloksi koitui kuitenkin putoaminen jatkosta eli perjantain lyhytohjelmasta. Tikkurilan Taitoluisteluklubia edustava Törn sai vapaaohjelmastaan 60,54 pistettä ja sijoittui sillä 14:nneksi. Jatkoon pääsi 10 luistelijaa.

–          Kokemuksena nämä ensimmäiset EM-kilpailut olivat minulle positiivinen asia, vaikka suoritukseeni en olekaan tyytyväinen. Kilpailuun valmistautumisen perusteella en osannut ihan maksimisuoritusta odottaakaan, Törn sanoi.

Hyvinkääläisen valmistautuminen EM-kilpailuun ei ollut aivan optimaalinen. Luistinten kanssa oli ongelmia lähes koko syksyn ja joulun jälkeen vaihdetut raskaammat luistimet vaikuttivat osaltaan hyppyjen tekniikkaan ja rytmiin. Syksyinen nilkan limapussin tulehdus alkoi myös oireilla ennen EM-kilpailua, joskaan se ei aiheuttanut luistelijalle kipua suorituksen aikana.

–          Lähdin yrittämään kolmoisrittiä, kahta kolmoissalchowia ja kolmoistulppia. Kun ne eivät onnistuneet kovin hyvin verryttelyssä, hermostuin hiukan, sanoi Törn ja viittasi samalla hypyissä tapahtuneisiin helpotuksiin.

Cecilia Törn on nuoren ikänsä puolesta vielä juniori-ikäinen luistelija.

Naisten kilpailu alkaa perjantaina lyhytohjelmalla, jossa Suomea edustavat Kiira Korpi ja Juulia Turkkila. Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Naisten alkukilpailun tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2011/CAT002RS.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024