Uutiset

Cup of Berlin/tulokset ja tunnelmat
Kansainvälinen muodostelmaluistelukilpailu Cup of Berlin 14.-15.1.

Suomalaiset lyömättömiä Berliinissä

Suomen Rockettes luisteli kirkkaaseen voittoon lauantaina päättyneessä kansainvälisessä Cup of Berlin muodostelmaluistelukilpailussa. Helsinkiläisjoukkue voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman ja keräsi kokonaispisteet 189,78. Suomalaismenestystä Berliinissä täydensi juniorisarjassa saavutettu kolmoisvoitto, jossa Team Fintastic luisteli ykkösiksi ennen Reflections ja Team Mystique –joukkueita.

Hallitseva maailmanmestari Rockettes osoitti selkeästi kaapin paikan kilpakumppaneilleen, sillä toiseksi tullut Saksan Team Berlin jäi suomalaisille yli 37 pistettä. Kolmanneksi sijoittui Tṧekin Olympia, jonka ohjelman koreografia on suomalaisvalmentaja Mirjami Penttisen käsialaa.

Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli tyytyväinen valmennettaviensa vapaaohjelmaan, joka oli Niemisen mukaan jopa parempi kuin viikko sitten Tampereen valintakilpailujen voittoisa vapaaohjelma.

–          Koska tästä kilpailusta puuttui meidän pahimmat vastustajat, oli tilaisuus kilpailla vaan itseään vastaan ja keskittyä siihen tekemiseen. Joukkue luisteli niin hyvin, että olin itsekin ihan kananlihalla, Nieminen tunnusti.

–          Tämä oli meidän kauden ensimmäinen kilpailu kotimaan ulkopuolella, joten on erittäin tärkeää saada täältä kansainvälisen tuomaripaneelin ja teknisten spesialistien kommentit. Siitä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Rockettesin seuraava koitos on Turkin  Erzurumissa käytävät talviuniversiadit 27.1.-6.2. jonne joukkue lähtee kirkastamaan kaksi vuotta sitten saavuttamaansa hopeaa. Joukkueen päätähtäin on asetettu koti-MM-kilpailuihin huhtikuussa, jonne se mielii puolustamaan maailmanmestaruuttaan.

Tulokset

Seniorit:

1. Rockettes FIN 189.78
2. Team Berlin 1 GER 152.64
3. Olympia CZE 145.53
4. California Gold USA 143.09

Juniorit:

1.  Team Fintastic FIN 162.12
2.  Reflections FIN 143.02
3.  Team Mystique FIN 137.90
4.  Chicago Jazz  USA 127.11
5. Team Berlin Junior GER  123.91

Kaikki tulokset: http://www.deu-event.de/results/CoB2011/index.htm

*********************

Suomalaiset hyvissä asemissa Berlinin kilpailussa

Suomen Rockettes johtaa lyhytohjelman jälkeen kansainvälisessä Cup of Berlin –kilpailussa. Rockettes keräsi pisteet 64,39 ja johtaa selvästi ennen toiseksi tullutta Saksan Team Berlin –joukkuetta (53,18) ja Yhdysvaltojen California Gold –joukkuetta (50,13).

–          Saimme hyvän kisafiiliksen päälle. Meno oli vapautunutta ja rentoa, joukkueen valmentaja Kaisa Nieminen sanoi.

Saksalaisyleisö odotti selvästi hallitsevan maailmanmestarin suoritusta ja olikin tyytyväinen näkemäänsä.

–          Täytimme paitsi omat myös yleisön odotusarvot suorituksellamme. Tästä on hyvä lähteä vapaaohjelmaan, Nieminen iloitsi.

Vaikka kilpailusuorituksessa saakin luistella kerrallaan vain 16 luistelijaa, pääsee Rockettesin kaikki 20 luistelijaa jäälle kisaviikonlopun aikana. Lauantaina luisteltavaan vapaaohjelmaan vaihdetaan hiukan miehitystä.

–          Tämä on mahdollista, koska kaikki joukkueemme luistelijat ovat niin taidokkaita, Nieminen totesi.

Junioreissa lyhytohjelman voitti Suomen Team Fintastic pistein 57,39. Suomalaisittain lyhytohjelmakilpailu sujui onnistuneesti, sillä Suomen Team Mystique on toisena pistein 52,40 ennen Yhdysvaltojen Chicago Jazzia 45,94. Suomen ja Espoon Reflections on neljäntenä. Myös noviisi-sarjassa Suomi osoitti vahvuutensa ottamalla kaksoisvoiton.  Espoolainen Blue Arrows luisteli kilpailun voittajaksi ja Etelä-Vantaan Dream Steps niukasti kakkoseksi. Kolmanneksi sijoittui selvällä piste-erolla Ruotsin Limelight.

 

Tulokset:

Seniorit

1. Rockettes 64.39 FIN
2. Team Berlin 1 53.18 GER
3. California Gold 50.13 USA

 

Juniorit

1.Team  Fintastic 57.39 FIN
2.Team Mystique 52.40 FIN
3. Chicago Jazz 45.94 USA
4. Reflections  44.25 FIN

 

Noviisit

1. Blue Arrows  61.00 FIN
2. Dream Steps  59.39 FIN
3. Limelight 45.30 SWE

 

Kaikki tulokset: http://www.deu-event.de/results/CoB2011/index.htm

**********************

Suomea kilpailussa edustavat seuraavat joukkueet

Seniorit:
Rockettes

Juniorit:
Team Fintastic
Team Mystique
Reflections

Noviisit:
Dream Steps
Blue Arrows

Tuomari:
Sanna Kohi

Tekninen spesialisti:
Anna Larmo

Kilpailun kotisivut


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024