SM-kilpailut/sunnuntain tulokset

Taitoluistelun SM-kilpailut

Kiira Korpi luisteli odotetusti naisten taitoluistelun Suomen mestariksi. Korpi kasasi huippupisteet 172,43. Hopealle luisteli vasta 15-vuotias Kokkolan Hermestä edustava Beata Papp pistein 125,36 ja pronssille Tikkurilan Taitoluisteluklubin Cecilia Törn 123,61.

Korven vapaaohjelma alkoi takkuillen, mutta tamperelainen kasasi itsensä ja sai aikaan hyvän ja vapautuneen suorituksen.

–          Minua jännitti tänään aika paljon vaikka voisi kuvitella, ettei tässä kilpailussa olisi tarvinnut jännittää. Oli vaikeaa kilpailla itseään vastaan ja haastaa itsensä parhaimpaan suoritukseen. Onneksi ohjelman tunnelma vapautui loppua kohden, Korpi iloitsi.

SM-kilpailut olivat Korvelle välietappi matkalla tammikuisiin EM-kilpailuihin, jonne Korvella on itseoikeutetusti paikka syksyn suoritusten perusteella. Kaksinkertainen naisten Suomen mestari suunnitteli pitävänsä seuraavaksi viikon paussin luistelusta.

Karismaattinen Beata Papp oli iloinen ensimmäisestä naisten SM-mitalistaan, mutta löysi ohjelmasta paljon parannettavaa.

–          Ohjelmani alkoi hyvin, mutta väsähdin hiukan ohjelman keskivaiheilla. Minua jännitti tänäänkin aika paljon, Papp sanoi.

Pronssille luistellut Cecilia Törn sijoittui vapaaohjelmakilpailussa toiseksi, mutta harmitteli sunnuntain ohjelmaansa, jonne tuli liian monta helpotusta.

–          Valmistautuminen kilpailuun ei ollut kohdallani paras mahdollinen. Syksy on ollut pitkä ja kilpailuja on ollut paljon. Olo tuntui hiukan väsyneeltä, Törn sanoi.

Miehet

Miesten Suomen mestariksi luisteli Kokkolan Hermestä edustava 16-vuotias Bela Papp, joka nousi lyhytohjelman neljänneltä sijalta kilpailun voittoon. Papp voitti vapaaohjelman ja teki lähes kaiken minkä oli suunnitellutkin. Vancouverissa perheensä kanssa asuva Papp keräsi yhteispisteet 163,47. Hopealle luisteli Kooveen Valtter Virtanen pistein 158,68. Lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut HSK:n Ari-Pekka Nurmenkari putosi kokonaiskilpailussa pronssille pistein 152,09.

Papp oli tyytyväinen vapaaohjelmaansa ja myönsi, että voitto oli hänelle yllätys.

–          Aivan mieletön fiilis. Tein juuri sellaisen ohjelman kuin halusinkin, Papp iloitsi.

Papp on ilmoittanut jo alkukaudesta kauden päätavoitteekseen pääsyn junioreiden MM-kilpailuihin, jotka käydään keväällä Koreassa.

Valtter Virtanen oli yllättynyt SM-hopeasta suorituksensa jälkeen.

–          Lähdin ohjelmani jälkeen ulos puhaltelemaan, sillä luulin että kilpailun viimeisenä luistellut AP (Ari-Pekka Nurmenkari) tulee vanhaan malliin ja voittaa kilpailun.

Lääketiedettä opiskeleva Virtanen oli SM-kilpailussa vielä toipilaana, sillä flunssa vei suorituksista täyden terän. Helsingissä asuva, mutta Tampereella pääsääntöisesti harjoitteleva Virtanen pohti jo mahdollisia EM-valintoja.

–          Jos ei yllätyksiä tule, niin EM-kisapaikan pitäisi napsahtaa. Olenkin sitä jo monta vuotta odottanut.

Nurmenkari oli vapaaohjelman kolmas ja luonnollisesti pettynyt kilpailun jälkeen. Nurmenkarilla on hallussaan seitsemän Suomen mestaruutta.

Suomen Taitoluisteluliitto vahvistaa EM-joukkueen tiistaina. Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan Sveitsin Bernissä 24.-30.1.2011.

Juniorit

Juniorityttöjen Suomen mestariksi luisteli Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila kauden ennätyspistein 134,54. Turkkila voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman.  Lahjakkaiden tyttöjen kilpailussa hopealle sijoittui Espoon Jäätaitureiden Nea Viiri pistein 125,31 ennen seuratoveriaan Seidi Rantasta 116,68. Turkkila luisteli ehjän ja näyttävän ohjelman neljällä kolmoishypyllä. Mitalistit kaiken kaikkiaan luistelivat onnistuneet ohjelmat kuten myös neljänneksi sijoittunut HSK:n Timila Shrestha.

–          Voitto tuntuu todella hyvältä. Kilpailu meni ihan suunnitelmien mukaan, Turkkila iloitsi.

Poikien kilpailun Suomen mestariksi luisteli Espoon Jäätaitureiden Matthias Versluis pistein 141,21. Hopeaa saavutti Tikkurilan Taitoluisteluklubin Julian Lagus 137,75 ja pronssia Lappeenrannan Juho Pirinen 118,65.

Versluisille, joka harrastaa kaksi kertaa viikossa myös jäätanssia, mestaruus oli ensimmäinen.

–          Voitto tuntuu hyvältä. Lyhytohjelma varsinkin oli paras, jonka olen koskaan tehnyt.

–          Jäätanssista on ollut minulle hyötyä. Se on tuonut reisilihaksiini lisää voimaa, mikä on puolestaan auttanut polvivammoissani. Toistaiseksi haluan tehdä molempia lajeja. Katsotaan tulevaisuudessa kumpaan keskityn enemmän, Versluis pohti.

Jäätanssi

Jäätanssissa junioreiden Suomen mestaruuden voitti HSK:n pari Olesia Karmi – Max Lindholm pistein 98,07 ennen Kuopion Laima Krasnitskajaa – Jussiville Partasta 55,61. Senioreiden Suomen mestariksi luisteli kilpailun ainoa pari Henna Lindholm – Ossi Kanervo (HSK) pistein 104,60. Suomen mestaruus on parin ensimmäinen.

–          Tämä oli kokonaisuudessaan kauden paras kilpailumme. Varsinkin lyhyttanssiimme olemme todella tyytyväisiä, Ossi Kanervo sanoi.