Kiira Korpi GP-kilpailun voittoon Pariisissa

Kiira Korpi voitti Pariisin GP-kilpailun ennätyspistein

Kiira Korpi voitti Pariisissa käydyn GP-sarjan viimeisen osakilpailun omilla ennätyspisteillään 169,74. Korpi on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut GP-osakilpailun seniorisarjassa.

Tamperelainen voitti lyhytohjelman ja oli toinen vapaaohjelmassa, häviten Yhdysvaltojen Mirai Nagasulle. Nagasu oli kokonaiskilpailun toinen pistein 167,79. Kilpailussa kolmanneksi sijoittui Yhdysvaltojen Alissa Czisny 159,80.

Kokonaiskilpailun voitosta huolimatta Korvelle jäi vapaaohjelmassa vielä petrattavaa. Lyhytohjelmassa onnistunut vaikea kolmois-kolmoisyhdistelmä onnistui kuitenkin myös vapaaohjelmassa. Myös kolmoisritit, soolona ja sarjassa, sekä kolmoissalchow ja kaksoisakselyhdistelmä onnistui kepeästi. Yhden vähennyspisteen hän sai kolmoislutzin kaatumisesta.

Kokonaisuudessaan Korven lauantain vapaaohjelma oli kuitenkin tyylikäs ja hän luisteli sen vahvasti.  Korpi palkittiin tuttuun tapaan hyvillä esittämispisteillä ja pariisilaisyleisö kannustikin suomalaista ohjelman päätteeksi raikuvin suosionosoituksin.

Korpi ei selvittänyt tietään GP-finaaliin, jonne selvisi osakilpailujen yhteistulosten perusteella kuusi parasta luistelijaa.  Hän on kuitenkin ensimmäisellä varasijalla, joten jos joku finalisteista jää pois, on Korpi mukana. GP-finaali luistellaan Kiinan Pekingissä 9.-12.12.