Uutiset

Muodostelmaluistelukausi alkaa 13.-14.11.

Lehdistötiedote

Muodostelmaluistelijat aloittavat taiston koti-MM-kisojen edustuspaikoista

Muodostelmaluistelijat aloittavat kilpailukautensa Espoon Barona Areenalla 13.-14.11.

Vaikka kyseessä on senioreiden, junioreiden ja noviisi-ikäisten joukkueiden SM-valintakilpailu, on käytännössä pelissä paljon enemmän kuin paikka maaliskuisiin SM-kilpailuihin. Suomen huippujoukkueet Marigold IceUnity, Rockettes ja Team Unique aloittavat viikonloppuna taistelun kahdesta edustuspaikasta huhtikuussa Helsingissä luisteltaviin lajin MM-kilpailuihin. Espoossa mukana oleva neljäs joukkue on vasta toista kautta senioritasolla luisteleva Tampereen GoldenBlades, joka ei vielä viime kaudella pystynyt haastamaan helsinkiläisjoukkueita MM-edustuksissa, mutta on ilahduttavasti mukana ainoana pääkaupunkiseudun ulkopuolisena joukkueena.

Kaiken kaikkiaan tulevan viikonlopun kilpailussa on mukana yli 700 eri-ikäistä muodostelmaluistelijaa.

Kahdelle paikka MM-kisoihin

Hallitseva maailmanmestarijoukkue Rockettes, MM-hopeaa puolustava Marigold IceUnity sekä vuonna 2009 MM-hopeaa voittanut Team Unique ovat vuosien saatossa tottuneet kovaan kotimaiseen pudotuspeliin, jossa vain kaksi joukkuetta pääsee edustamaan Suomea lajin MM-kilpailuihin. Tällä kaudella taistelu paikasta auringossa on vieläkin hurjempaa, sillä lajin MM-kilpailut käydään kotijäillä Helsingissä.

Viime kaudella putoajan kohtalon koki Mirjami Penttisen luotsaama Team Unique, jonka uran toistaiseksi paras saavutus on vuoden 2009 MM-hopea. Samana vuonna pudotuspelissä MM-kisojen ulkopuolelle jäi Kaisa Niemisen Rockettes-joukkue. Rockettes on notkahduksestaan huolimatta kaksinkertainen maailmanmestari vuosilta 2008 ja 2010. Anu Oksasen kipparoima Marigold IceUnity on sen sijaan selvittänyt tiensä joka vuosi MM-kilpailuun ja tuonut kultaa vuosina 2002, 2004 ja 2006.

Suomalaisjoukkueet ovat voittaneet lajin MM-historian aikana, vuodesta 2000 lähtien, yhteensä 14 mitalia joista 5 on kultaista. Laji on levinnyt ympäri maailman ja MM-tasolla joukkueita kilpailee nykyisin noin 25.

Kaksi mitalia tavoitteena kotikisoista

MM-mitalin voittaminen kotikisoissa on monen urheilijan unelma, vaan harva siihen pystyy. Suomalaisilla muodostelmaluistelijoilla on siihen tällä kaudella kerrassaan hyvä mahdollisuus. Suomen Taitoluisteluliitto on asettanut viralliseksi tavoitteeksi saavuttaa kotikisoista kaksi mitalia, joista toinen on kultainen. Suomalaisten unelmilla on kuitenkin varteenotettavia uhkaajia kuten Yhdysvaltojen, Kanadan ja Ruotsin joukkueet. Viime kevään MM-kilpailuissa pronssia nappasi Yhdysvallat.

Ennen ensi kevättä suomalaisjoukkueet kohtaavat toisensa kolmesti. Joukkueiden keskinäisessä kilpailussa kaksi parhaiten menestynyttä joukkuetta valitaan edustamaan Suomea 8.-9.4. Helsingin Jäähallissa luisteltaviin MM-kilpailuihin. 

 

Kilpailuaikataulu Espoon Barona Areenalla 13.-14.11.

Lauantai 13.11.

 klo 13.00 Noviisit vapaaohjelma

klo 17.15 Juniorit lyhytohjelma

klo 20.15 Seniorit lyhytohjelma

 

Sunnuntai 14.11.

klo 14.15 Juniorit vapaaohjelma

klo 16.45 Seniorit vapaaohjelma

Palkintojenjako n. klo 18.00 eli heti tulosten selvittyä

 

Tapahtuman kotisivu: http://www.hl.fi/muodostelmaluistelu/muodostelmaluistelun-1-sm-valint/


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024