Uutiset

Lehtolainen ja Viitanen julkaisivat kirjan Taitoluistelun lumo

Tiedote

Kirjailija Leena Lehtolaisen ja toimittaja Kaisa Viitasen teos Taitoluistelun lumo avaa monipuolista urheilulajia kotoa kisoja seuraavalle penkkiurheilijalle ja kertoo siitä lisää ihmiselle, joka on jo lajin lumoissa. Lehtolaisen ja Viitasen kaltaisille taitoluistelun intohimoisille seuraajille teos tarjoaa matkan muistoihin ja lajin hienouksiin.

Lehtolainen ja Viitanen tunnustautuvat lajifriikeiksi. Teos on syntynyt halusta houkutella uusia ihmisiä ja faneja kansainväliseen taitoluisteluperheeseen ja kisakatsomoihin niin jäähalleihin kuin television ääreen. Taitoluistelua voi seurata, vaikka ei ymmärtäisi mitään elementeistä tai pistelaskujärjestelmästä. Taitoluisteluharrastus voi olla pelkkä esteettinen nautinto, jossa katsojan oma maku ratkaisee sen, mikä esitys on kiehtovin.

Teoksen avulla lukija oppii erottamaan toisistaan hypyt ja piruetit sekä saa lisätietoa siitä, mitä on luistella yksin, kaksin tai joukkueessa. Lehtolaisen ja Viitasen mukaan lajin suurimmat mestarit ovat aina olleet niitä, jotka ovat uskaltaneet taivutella sääntöjä, jopa rikkoa niitä. Kirjoittajakaksikon mukaan näissä uskalikoissa on lajin tulevaisuus.

Taitoluistelun lumo käsittelee myös lajin historiaa, taitoluistelun asemaa urheilun ja taiteen välimaastossa sekä urheilusuorituksen ulkopuolisten tekijöiden kuten musiikin tai pukujen merkitystä esityksissä. Lisäksi teos kertoo, kuinka laji luo ystävyyttä yli mantereiden ja mitä kuuluu takavuosien luistelijalegendoille.

Lehtosen ja Viitasen tulevaisuuden visio on, että vuoden 2030 talviolympialaiset pidetään ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikassa.

Kirja on myynnissä kirjakaupoissa.

Lisätietoja:

KUSTANNUSOSAKEYHTIÖ PAASILINNA

www.paasilinna.fi

Katso Leenan ja Kaisan haastattelu
http://areena.yle.fi/video/1377274


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024