Uutiset

Nebelhorn Trophy 23.-26.9./Korpi voittoon
Nebelhorn Trophy Oberstdorf 23.-26.9.

Suomea edustaa naisissa Kiira Korpi
Suomen tuomarina toimii Seppo Kurtti

Tulokset ja aikataulut

Vapaaohjelman lehdistötiedote:

Kiira Korpi ylivoimaiseen voittoon Nebelhorn Trophyssa

 

Kiira Korpi luisteli ylivoimaiseen voittoon lauantaina päättyneessä Nebelhorn Trophyssa Saksan Oberstdorfissa. Korpi voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman ja keräsi kauden aloituskilpailussaan pistepotin 162,88.

 

Vapaaohjelman alku lähti käyntiin teknisesti hiukan hapuillen, josta kertoo vain yksinkertainen lutz sekä kolmoistulppi-kolmoistulppi –yhdistelmän helpottuminen kaksois-kolmois –yhdistelmäksi. Alun jälkeen Korpi sai kuitenkin normaalin vaihteen päälle ja onnistui mm. kolmoisritissä sekä –salchowissa, kolmoisrittiyhdistelmässä ja kaksoisakselissa. Luistelijattaren molempiin ohjelmiin on lisätty tälle kaudelle vaikea kolmois-kolmois –yhdistelmä, joka sujuu jo hyvin varmasti harjoituksissa, vaikka jäi Saksassa vielä tekemättä.

 

–          Alussa saattoi olla hiukan yliyrittämistä, mutta sen jälkeen tunnelma laukesi ja sain aikaan hyvän kokonaisuuden. Ei täydellinen, mutta oikein hyvä aloitus tälle kaudelle, Korpi sanoi.

 

Korpi uusi tälle kaudelle molemmat ohjelmansa, joten kauden aloituskilpailulla oli tärkeä merkitys niiden sisäänajossa. Evitan säveliin luisteltavan vapaaohjelman koreografiasta on vastannut maailmankuulu koreografi David Wilson, jonka käsialaa on myös olympiavoittajan Yu-Na Kimin aiemmat ohjelmat. Jo perjantain lyhytohjelma kirvoitti Oberstdorfin taitoluisteluyleisön ylistämään ohjelman koreografiaa ja samaa mieltä oltiin myös vapaaohjelmasta. Lyhytohjelman kepeä ja kaunis tunnelma vaihtui vapaaohjelmassa dramaattisemmaksi ja tiivistunnelmaisemmaksi kokonaisuudeksi.

 

– Kyllä kehuja on tullut. Se lämmittää mieltä, Korpi tunnusti.

 

David Wilson saapuu Vantaalle 8.-10.10. Finlandia Trophy –kilpailuun, johon myös Korpi osallistuu. Kilpailun jälkeen Wilson jää Suomeen muutamaksi päiväksi jolloin parivaljakko hioo vielä yhdessä ohjelmaa.

 

Nebelhorn Trophyn tulokset:

http://www.deu-event.de/results/Nebelhorn_2010/CAT002RS.HTM

 

Lyhytohjelman lehdistötiedote:

Kiira Korven uusi lyhytohjelma hurmasi Saksassa

Kiira Korpi on lyhytohjelman ylivoimaisessa johdossa Nebelhorn Trophyssa Saksan Oberstdorfissa.

Kyseessä on Korven kauden aloituskilpailu, jossa hän testaa mm. molempia uusia ohjelmiaan.

Kanadassa viime kesänä koreografi Shae-Lynn Bournen tekemä lyhytohjelma ”Over the Rainbow” sai tuoreeltaan paljon kiitosta ja ihasteluja Oberstdorfin jäähallin katsomossa ja käytävillä. Bourne on jäätanssin maailmanmestari vuodelta 2003 parinsa Victor Kraatzin kanssa. Uudesta vapaaohjelmasta puolestaan on vastannut maailmankuulu koreografi David Wilson.

–          Sain hyvää palautetta lyhytohjelmastani. Sitä kehuttiin kauniiksi, iloinen Korpi sanoi.

Korven lyhytohjelmaa on vaikeutettu tänä vuonna myös teknisesti, sillä hänen ohjelmistossaan on vaikea kolmoistulppi-kolmoistulppi –yhdistelmä. Harjoituksissa hyvin varmasti sujunut yhdistelmä ei onnistunut aivan nappiin perjantai-aamun kilpailussa vaan ensimmäinen tulpeista helpottui kaksoistulpiksi. Korven mukaan ensimmäisen hypyn ponnistuksessa oli hiukan hätäilyä, jonka seurauksena ajoitus kärsi. Jälkimmäinen hyppy sujui kuitenkin ongelmitta kuten myös muut ohjelman elementit ja esittämisen osa-alueet, joista hän lähes kaikissa keräsi reilusti yli 7 pistettä. Vaikka kauden startti toi mukanaan hiukan normaalia enemmän jännitystä, keräsi tamperelainen hyvät kokonaispisteet 58,45, jotka lupaavat tässä vaiheessa kautta hyvää.

–          Olin hiukan hermostunut kuuden minuutin verryttelyssä. Hyppy-yhdistelmän ensimmäisessä hypyssä oli hiukan hätäilyä, mutta olen iloinen että sain vedettyä kiinni jälkimmäisen kolmoistulpin. Muutenkin ohjelma tuntui hyvältä ja kokonaisuudesta jäi positiiviset tunnelmat, Korpi sanoi.

Kilpailussa toisena on Yhdysvaltojen Melissa Bulanhagui pistein 51,20 ennen Ruotsin Joshi Helgessonia 48,16. Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

 

Nebelhorn Trophy tulokset:

http://www.deu-event.de/results/Nebelhorn_2010/CAT002RS.HTM

 


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024