Uutiset

Finlandia Trophy 8.-10.10. Vantaalla
Finlandia Trophy 8.-10.10.2010

Jo 15. kerran järjestettävä kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia järjestetään Vantaan Valtti Areenalla 8.-10. lokakuuta. Trophy on monelle huippuluistelijalle tärkeä kauden aloituskilpailu ennen esimerkiksi GP-sarjan alkua. Tänä vuonna kilpailussa on mukana 12 naista, 16 miestä ja 15 jäätanssiparia ympäri maailmaa.

Naisten sarjassa viime kauden MM-pronssimitalisti Laura Lepistö, Kiira Korpi sekä nuoret suomalaishaastajat Alisa Mikonsaari ja Cecilia Törn saavat vastaansa mm. vuoden 2008 Finlandia Trophyn voittajan Japanin Akiko Suzukin sekä Venäjän Alena Leonovan ja Ksenia Makarovan.

Miesten sarjassa Suomea edustaa komea miestrio Ari-Pekka Nurmenkari, Valtter Virtanen ja ensimmäisiin aikuisten kilpailuihin osallistuva 16-vuotias Viktor Zubik. Miesten sarjan kovista nimistä mainittakoon mm. Italian Samuel Contesti ja Ruotsin Kristoffer Berntsson.

Jäätanssissa suurin mielenkiinto kohdistunee lajissa tapahtuneeseen uudistukseen. Alkaneella kaudella jäätanssissa kilpaillaan entisen kolmen osakilpailun (pakollinen tanssi, rytmitanssi ja vapaatanssi) sijasta enää vain kahdessa; lyhyttanssissa ja vapaatanssissa. Vantaalla kahden aikaisemman vuoden Finlandia Trophyn jäätanssivoittoa puolustavat jälleen Ison-Britannian sisaruspari Sinead Kerr – John Kerr. Jäätanssikilpailusta on tulossa tasokas, sillä mukana ovat mm. myös Ranskan Nathalie Pechalat – Fabian Bourzat, viime kevään MM-neloset. Suomea kilpailussa edustaa pari Henna Lindholm – Ossi Kanervo.

 YLE lähettää tapahtumasta koosteen sunnuntaina 10.10. klo. 17.20- 18.50.

Kilpailun alustava aikataulu:

Perjantai 8.10.

klo 17-19.30 Miesten lyhytohjelma

klo 20-22 Jäätanssin lyhyttanssi

 

Lauantai 9.10.

klo 15-17.30 Naisten lyhytohjelma

klo 18-21.30 Miesten vapaaohjelma

 

Sunnuntai 10.10.

klo 11.30-14 Jäätanssin vapaatanssi

klo 14.30-17.30 Naisten vapaaohjelma

 

Lisätietoa: www.finlandiatrophy.com

www.lippu.fi

(Täydelliset osallistujalistat päivitetään tapahtuman nettisivuille tämän viikon kuluessa.)


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024