Uutiset

ISU:n Nordic Development projekti Vierumäellä 11.-16.5.

ISU Nordic Development projekti starttaa Vierumäellä

Vierumäellä käynnistyy taitoluistelun kansainvälinen valmentajakoulutusohjelma ISU Development Project, jota Vierumäki isännöi yhdessä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa. Projekti kestää yhteensä neljä vuotta jonka aikana kerätään lajista lisää tietoa harjoittelun havainnoinnin, testaamisen ja luentojen kautta. Projektissa paneudutaan ensisijaisesti lajin herkkyyskauden huomioivaan valmentamiseen.

Ensimmäinen koulutusjakso on 11.-16.5. Projektiin on kutsuttu kustakin Pohjoismaasta ja Virosta kuusi iältään 10-14-vuotiasta luistelijaa valmentajineen. Suomesta mukaan on valittu seitsemän potentiaalista tulevaisuuden lupausta.

Vierumäelle on kutsuttu huippuvalmentajia Japanista, Kanadasta ja Venäjältä. Suomalaista osaamista edustavat mm. professori Kari Uusikylä (lahjakkuus), Leena Laaksonen (ISU tuomari ja kontrolleri), Lilli Helpi (tanssi / liikkuvuus), Karoliina Lundahl (voimaharjoittelu) ja Pirjo Saarnio (ravinto). Laura Lepistön koreografina tunnetuksi tullut tanskalainen Maria McLean ja Lauran valmentaja Virpi Horttana luennoivat valmentajan ja koreografin välisestä yhteistyöstä ohjelman rakentamisessa ja hiomisessa.

Tämän vuoden aikana Vierumäellä järjestetään kaksi koulutustilaisuutta, joista jälkimmäinen elokuun 18. – 22. päivä. Koulutusta tukee Kansainvälinen luisteluliitto ISU.

ISU NORDIC DEVELOPMENT PROJEKTI 2010–2014

STLL:n kutsumat luistelijat, valmentajat ja arvioitsijat

Luistelijat

HEDE Nelma
HIRVONEN Ilona
NIEMI Emma
OLENIUS Tino
SAARINEN Jenni
TOIKKANEN Emilia
VILJANEN Eveliina

Valmentajat

CARLSSON Paulina
HAARALA Susanna
HORTTANA Virpi
JÄRVINEN Minna
KAIPIO Sirkka
NIITTYNEN Satu
SIPILÄ Tarja
ZYLSKI Jacek

Arvioitsijat

HUTTUNEN Merja
LANKINEN Saija
MUIKKU Saara

Projektin koordinaattori

Berit Kaijomaa

Joukkueen johtaja

Laura Tast


Maaliskuun Sähkäri on ilmestynyt 1.3.2024
Kauden 2023-24 kiertopalkinnot – ehdota palkittavaa nyt 26.2.2024