Uutiset

Laura Lepistöstä vuoden nuori eurooppalainen
Lehdistötiedote

Vuoden nuori eurooppalainen Laura Lepistö kannustaa nuoria kansainvälisyyteen

Eurooppanuoret ry:n vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi valitsemalla Laura Lepistöllä on runsaasti kansainvälistä kokemusta. Taitoluistelukisat ovat vieneet nuorta luistelijaa eri puolille maailmaa jo vuosia. Lepistön mukaan reissaaminen on avartanut ja opettanut suhtautumaan asioihin avoimin mielin.

– Kaikkien nuorten ihmisten pitäisi päästä tutustumaan erilaisiin kulttuureihin, sillä siitä on paljon etua nykypäivän kansainvälistyvässä maailmassa, Lepistö toteaa.

Vuoden nuoren eurooppalaisen valinneen Eurooppanuoret ry:n mielestä viime vuosien menestyksekkäin eurooppalainen naistaitoluistelija on oivallinen esikuva nuorille eurooppalaisille yli kansallisvaltiorajojen. 22-vuotias espoolainen Lepistö on ollut mitaleilla kolmissa perättäisissä taitoluistelun Euroopan mestaruuskisoissa. Hän myös sijoittui eurooppalaisnaisista korkeimmalle sekä Vancouverin olympialaisissa viime helmikuussa että taitoluistelun maailmanmestaruuskisoissa Torinossa kuukautta myöhemmin.

– Laura Lepistö on viime vuosina edustanut kansainvälisillä taitoluisteluareenoilla ansiokkaasti paitsi Suomea myös koko Eurooppaa. Hänestä on tullut tämän päivän eurooppalaisuutta ilmentävä esikuva nuorisolle maanosamme joka kolkassa, Eurooppanuorten puheenjohtaja Matti Niemi kommentoi valintaa.

Eurooppanuoret ry etsi kilpailullaan sellaista alle 35-vuotiasta nuorta, joka antaa positiivista kuvaa eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevuutta edistävällä tavalla.

Ehdotuksia vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi sai lähettää sekä sähköpostitse että Facebookin kautta. Aiempina vuosina vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi on valittu muun muassa Idols-voittaja Koop Arponen (2009) sekä nyrkkeilijä Eva Wahlström (2005).

Lisätietoja:

Matti Niemi Satu Tuomikorpi
Puheenjohtaja Pääsihteeri
Eurooppanuoret ry Eurooppanuoret ry
puh. 045 679 1717 puh. 043 210 0502

Vuoden nuoren eurooppalaisen Facebook-profiili:
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000936957081&ref=ts


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024