Uutiset

Taitoluistelun MM: Lepistö kolmantena, Korpi 16.

Tiedote

Laura Lepistö sijoittui kolmanneksi naisten MM-taitoluistelun lyhytohjelmassa Torinossa. Lepistö ansaitsi lyhytohjelmastaan kauden parhaat pisteensä 64,30. Kilpailua johtaa hiukan yllättäen Yhdysvaltojen 16-vuotias Mirai Nagasu, joka sijoittui olympialaisissa neljänneksi. Toisena on olympiahopeaa voittanut Japanin Mao Asada pistein 68,08, joka hyppäsi kilpailun ainoan kolmoisakselin yhdistelmässä. Lepistö osoitti jälleen olevansa isojen kilpailujen luistelija ja kiilasi itsensä todelliseen mitalisaumaan. Kilpailun suurin yllätys oli olympiavoittaja Korean Yu-Na Kimin romahtaminen seitsemänneksi pistein 60,30. Kim epäonnistui yhden pirueteistaan sekä liukusarjan. Virheet helpoissa elementeissä maksoivat hänelle melkoisesti, sillä korealaisen ennätyspisteet ovat 78,50.

.Aivan täydellisesti Lepistön ohjelma ei kuitenkaan sujunut. Upean kolmoistulppi-kolmoistulppi –yhdistelmän jälkeen kolmoisrittikin onnistui, mutta kaksoisakselin kiertyi hiukan yli ja hän joutui alastulossa ottamaan käsillä tukea jäästä. Espoolaisen esitys ei jättänyt tuomareita kuitenkaan tälläkään kertaa kylmäksi ja hän kuittasi osa-aluepisteistä huippupisteet 29,32.

– En tiedä mitä viitoisakselia lähdin oikein yrittämään kun kaksoisakselini tuli niin ylikiertyneesti alas, Lepistö pohti heti ohjelman jälkeen.

– Ohjelma tuntui kuitenkin hyvältä ja olen pisteisiin tyytyväinen. Asetelma näyttää oikein hyvältä. Vapaaohjelmassa ovat kaikki ovet auki, Lepistö sanoi tyytyväisenä.

Suomen toinen edustaja Kiira Korpi sijoittui kilpailussa 16:nneksi pistein 51,72. Korven kauden ennätys on 64,26. Tamperelaisen epäonneksi koitui hyppy-yhdistelmä jonka ensimmäisen hypyn, kolmoislutzin, hän kaatui. Kaksoisakselin alastulo oli myös hiukan etupainotteinen, mutta luistelija sai kuitenkin pelastettua hypyn. Piruetit ja muu tekeminen oli kuitenkin laadukasta.

– Harmittaa, kun yhdistelmä on kuitenkin sujunut ihan hyvin. Verryttelyssä siinä iski kuitenkin pieni epävarmuus. Huomenna haluan näyttää parastani ja lopettaa kauden kunniakkaasti, Korpi sanoi.

Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

http://www.isuresults.com/results/wc2010/SEG003.HTM


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024