Uutiset

MM-kilpailut: Nurmenkari 24:s

AP finaalin 24:s

(tiedote)

Ari-Pekka Nurmenkari ei venynyt aivan parhaimpaansa taitoluistelun MM-kilpailujen vapaaohjelmassa. Eheän lyhytohjelman jälkeen sijalta 23 startannut Nurmenkari ei saanut aivan yhtä vapautunutta vaihdetta päälle kuin torstain lyhytohjelmassa. Helsinkiläinen keräsi vapaaohjelmastaan 93,89 pistettä ja sijoittui siinä niin ikään sijalle 23. Hän keräsi kokonaispisteet 148,34 ja sijoittui lopputuloksissa 24:nneksi.

Maailmanmestaruuden vei ylivoimaisesti Japanin Daisuke Takahashi. Ensimmäisenä japanilaisena miesten MM-kultaa voittanut Takahashi voitti molemmat ohjelmat ja keräsi yhteispisteet 257,70. MM-hopeaa voitti Kanadan Patrick Chan 247,22 ja MM-pronssia Ranskan Brian Joubert 241,74.

Nurmenkari lähti ennen kaikkea tavoittelemaan vapaaohjelmassa kolmois-kolmois –yhdistelmää ja ehjää suoritusta.

Ohjelman parasta antia teknisesti olivat etenkin piruetit kun taas turhan moni hyppy jäi yksin- tai kaksinkertaiseksi. Kolmoislutz-kolmoistulppi –yhdistelmään hän lähti rohkeasti, vaikka jälkimmäinen hyppy olikin alastuloltaan hiukan vajaa ja se tulkittiin lopulta kaksoishypyksi.

– Lyhytohjelman jälkeen minulla oli ihan suht hyvä olo. Hyppyjäni vaivanneet tekniikkaongelmat näkyivät tänään kuitenkin epävarmuutena hypyissä. Ohjelmassa oli liikaa turhia virheitä kuten kaksi ilmapalloksi jäänyttä hyppyä, jotka harmittavat, Nurmenkari sanoi heti suorituksensa jälkeen.

26-vuotias Nurmenkari on ilmoittanut jatkavansa uraansa. Hän nimesi ainakin yhden asian jonka haluaa jatkossa muuttaa harjoittelussaan.

– Haluan jättää turhan hosumisen pois harjoittelustani. Tekniikka kärsii kun hosuu liikaa, Nurmenkari totesi.

http://www.isuresults.com/results/wc2010/SEG002.HTM

********************

Nurmenkari selvitti tiensä MM-finaaliin

(tiedote)

Ari-Pekka Nurmenkari sijoittui Torinon MM-kilpailuissa miesten lyhytohjelmakilpailuissa 23:nneksi ja pääsi mukaan vapaaohjelmakilpailuun. MM-finaalipaikka on 26-vuotiaan helsinkiläisen uran ensimmäinen. Nurmenkari luisteli puhtaan, vaikkakin helpotetun ohjelman, ansaiten sillä 54,45 pistettä. Hänen ennätyspisteensä ovat viime kaudelta 66,64. Lyhytohjelma kilpailun voitti Japanin Daisuke Takahashi pistein 89,30. Toiseksi sijoittui Kanadan Patrick Chan 87,80 ja kolmas oli Ranskan Brian Joubert 87,70. Olympiavoittaja Yhdysvaltojen Evan Lysacek ja hopeaa Vancouverissa niukasti hävinnyt Venäjän Evgeni Plushenko eivät osallistu Torinon MM-kilpailuihin.

Nurmenkari aloitti ohjelman kolmoisflip-kaksoistulppi –yhdistelmällä, joista jälkimmäinen hyppy oli alun perin tarkoitettu kolmoiseksi. Kolmoisakselin hän teki suosiolla kaksoisakseliksi, sillä hyppy ei ole miehen omien sanojen mukaan onnistunut harjoituksissa sataprosenttisesti. Soolohyppy kolmoislutz onnistui hyvin. Kolmesta piruetistaan helsinkiläinen ansaitsi tasot 4, 3 ja 3 sekä molemmista askelsarjoista vaikeustasot 2.

– Ohjelma oli tänään helppo, mutta onnistunut. Itseluottamukseni ja hyppyjen toistojen määrä ei ole ollut ihan riittävä. Esimerkiksi kolmoisakselini ei ole ollut niin varmassa kunnossa, että olisi kannattanut yrittää sitä ohjelmassa. Nykyisessä systeemissä hyppyä ei kannata tehdä jos se ei ole ihan varma.

Olympialaisissa täysin epäonnistunut lyhytohjelma toi Nurmenkarille hiukan onnistumispaineita MM-jäille. Hän ei halunnut päättää kauttaan epäonnistumiseen ja iloitsi siksi Torinon lyhytohjelmasuorituksesta, vaikkakin helpotetusta sellaisesta.

– Sijoitustakin tärkeämpää minulle oli, että lyhytohjelmastani jäi kauden viimeisessä kilpailussa hyvä fiilis. Olen tehnyt kilpailuja tällä kaudella jo tarpeeksi hampaat irvessä. Oli mukava vaihteeksi nauttia luistelusta.

http://www.isuresults.com/results/wc2010/SEG001.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024