Uutiset

JWCC, Göteborg/Suomeen kulta ja pronssi

Muodostelmaluistelijat voittoisia World Challenge Cupissa

Suomen Team Fintastic on voittanut jo neljännen kerran peräkkäin muodostelmaluistelun junioreiden World Challenge Cupin. Team Fintastic oli selvä ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassakin. Suomalaisjoukkue keräsi yhteispisteet 192,63 ja jätti hopealle sijoittuneen Kanadan taakseen yli kymmenellä pisteellä. Kanadan Nexxice keräsi yhteispisteet 181,99. Suomalaismenestystä täydensi Musketeers, joka sijoittui pronssille. Mitalistit olivat samassa järjestyksessä myös viime vuoden Challenge Cupissa. Challenge Cup on junioreiden eli alle 19-vuotiaiden nk. epävirallinen maailmamestaruuskilpailu. Kansainvälinen Luisteluliitto (ISU) ei ole antanut kilpailulle toistaiseksi vielä MM-arvoa.

Vuodesta 2001 lähtien järjestetyn Challenge Cupin voitto on tullut Suomeen yhdeksän kertaa. Jokaisella kerralla Suomeen voiton on tuonut joko Team Fintastic tai Musketeers.

Team Fintastic joukkue edustaa Helsingin Taitoluisteluklubia ja sitä valmentaa Kaisa Nieminen. Musketeers edustaa Helsingin Luistelijoita ja joukkuetta luotsaa Anu Oksanen.

1 Team Fintastic FIN 192.63

2 Nexxice CAN 181.99

3 Musketeers FIN 178.82

http://www.jwcc2010.se/studio/liveresults.cfm

Kilpailussa mukana 20 joukkuetta.

**************

Muodostelmaluistelussa junioreiden World Challenge Cupissa Göteborgissa Suomalaiset ovat lyhytohjelman jälkeen sijoilla yksi ja kolme. Johtopaikkaa melko selvän etumatkan turvin pitää Team Fintastic pistein 75,40. Lyhytohjelman jälkeen toisena on Kanadan Nexxice 70,10 ja kolmantena Suomen toinen joukkue Musketeers 66,80, joka epäonnistui hiukan lyhytohjelmassaan.

Suomalaiset lähtevät puolustamaan viime vuosien menestystään tässä epävirallisessa junioreiden MM-kilpailussa. Team Fintastic on voittanut Cupin neljästi, samoin Musketeers. Viime vuoden voittaja oli Team Fintastic, Musketeers oli kolmas.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/syswjc2010/index.htm

Kilpailun kotisivu:
http://www.jwcc2010.se/

**********************

Muodostelmaluistelun World Challenge Cupissa Suomea edustavat helsinkiläisjoukkueet Team Fintastic ja Musketeers. Suomalaiset lähtevät puolustamaan viime vuosien menestystään, sillä Cupin voitto on tullut Suomeen kahdeksan kertaa vuodesta 2001 lähtien. Himmeämpiä mitaleja on tullut kuusi. Jokaisella kerralla voitto on mennyt joko Team Fintasticille tai Musketeersille.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024