Junioreiden MM-kilpailut

Junioreiden MM-kilpailut, Haag

Suomen Beata Papp sijoittui 15:ksi junioreiden MM-kilpailuissa Haagissa. Vasta 14-vuotias Beata luisteli virheettömän lyhytohjelman ja vakuuttavan vapaaohjelman, jossa hän sijoittui 14:ksi. Ensimmäisissä MM-kilpailuissaan luistelleen Beatan suoritus oli vähintäänkin lupaava tulevaisuutta ajatellen. Ennen MM-kilpailua hänen ainoa kansainvälinen kilpailunsa oli Pohjoismaiset mestaruuskilpailut, jotka käytiin Norjan Askerissa reilu kuukausi aiemmin. Beata voitti junioreiden PM-kultaa kuten myös SM-kultaa joulukuussa.

Beata Papp, joka vasta aloittelee kansainvälistä luistelijan uraansa, herätti huomiota nuorten MM-kilpailuissa. Papp on karismaattinen ja varman tekniikan omaava nuori luistelija, jolta on lupa odottaa tulevaisuudessa menestystä.

Vancouverissa asuva ja siellä harjoitteleva lupaus sai Haagissa seuraa veljestään 16-vuotiaasta Bela Pappista, joka edusti Suomea poikien sarjassa. Isoveli sijoittui kilpailussa sijalle 24. Pappien perhe on todellinen luisteluperhe, sillä perheen kaikki neljä lasta harrastavat luistelua. Perheen äiti Ulla Papp on ammattivalmentaja. Perhe on kotoisin Kuopiosta, mutta muutti kaksi vuotta sitten Kanadaan perheen lääkäri-isän Anthony Pappin työn vuoksi.

Tulokset:

****************

Suomen jäätanssijat Oksana Klimova – Sasha Palomäki sijoittuivat 18:ksi Haagissa käytävissä junioreiden MM-kilpailuissa. Pari sijoittui pakollisessa tanssissa sijalle 14, rytmitanssissa sijalle 22 ja vapaatanssissa sijalle 18 ja keräsivät yhteispisteet 127,82. Moskovassa harjoitteleva suomalaispari paransi sijoitustaan MM-tasolla, sillä heidän aiemmat sijoitukset olivat 23:s (-08) ja 24:s (-09). Pari on edustanut Suomea myös EM-tasolla. Heidän paras sijoitus on toistaiseksi 22:s (-09).

*******************

Suomen Beata Papp sijoittui 20:kksi junioreiden MM-kilpailujen lyhytohjelmassa. Vasta 14-vuotias Beata luisteli virheettömän ohjelman ja keräsi ohjelmastaan 43,66 pistettä. Ohjelma sisälsi mm. onnistuneen kolmoissalchow-kaksoistulppi –yhdistelmän ja kaksoisakselin. Ohjelman tekniset elementit palkittiin hyvillä tasopisteillä. Ainoastaan komponenttipisteet jäivät luistelijattaren mielestä yllättävän alas.

– Tämä oli minun paras lyhytohjelmani tällä kaudella. Olen kaikkeen muuhun tyytyväinen, paitsi saamiini osa-.aluepisteisiin, Beata pohti.

Beata Pappilla on kansainvälistä kilpailukokemusta ennen MM-kilpailua ainoastaan Pohjoismaisista mestaruuskilpailuista, jotka luisteltiin Norjan Askerissa. Beata voitti mestaruuden.

– Minulla ei ole mitään erityisiä sijoitustavoitteita. Minun tavoitteeni tälle kaudelle oli päästä mukaan MM-kilpailuun ja se tavoite on jo täyttynyt. Huomisen vapaaohjelman haluan luistella kuten harjoituksissakin. Viimeaikoina se on mennyt joka kerta lähes virheittä, Iloinen Beata sanoi.

Beata Pappin veli Bela Papp sijoittui poikien kilpailussa sijalle 24. Onnistuneen lyhytohjelman jälkeen hän putosi sijalta 22. pari pykälää alaspäin. Kolmansiin MM-kilpailuihin osallistunut Papp kertoi tavoitteekseen hypätä ensi vuonna lyhytohjelmassa kolmois-kolmois –yhdistelmän. Sisaruspari asuu ja harjoittelee Kanadan Vancouverissa.

*********************

Oksana Klimova – Sasha Palomäki sijoittuivat rytmitanssissa sijalle 22. Ennen vapaaohjelmaa he ovat sijalla 17. Vapaatanssi luistellaan perjantaina.

Bela Papp luisteli keskiviikkona hyvän lyhytohjelman ja sijoittui 22:ksi pistein 49,17. Bela selvitti siten tiensä vapaaohjelmaan. Hän teki onnistuneen kolmoistulppi-kaksoitulppi -yhdistelmän, kaksoisakselin sekä kaksoisflipin. Pirueteista hän ansaitsi tasot 4-4-3 ja askeleista tasot 3-2.

Jäätanssijat Oksana Klimova – Sasha Palomäki ovat pakollisen tanssin jälkeen sijalla 14. Tulokset.

**********************

Junioreiden MM-kilpailuja voi seurata nettitv:stä

***********************

Suomen nuoret taitoluistelijat hakevat MM-menestystä

(Tiedote)

Suomen juniori-ikäiset taitoluistelijat kilpailevat tällä viikolla MM-kilpailuissa. Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut käydään Hollannin Haagissa 9.-13.3.

Muodostelmaluistelussa junioreiden World Challenge Cup eli lajin epävirallinen MM-kilpailu käydään 12.-13.3. Ruotsissa, Göteborgissa. Muodostelmaluistelussa Kansainvälinen luisteluliitto ei ole myöntänyt vielä toistaiseksi junioreille MM-arvoa.

Haagissa Suomea edustaa jäätanssissa Oksana Klimova – Sasha Palomäki, jotka sijoittuivat tämän vuoden EM-kilpailuissa sijalle 24. Moskovassa harjoitteleva pari on nuoresta iästään huolimatta edustanut Suomea aikuisten EM-tasolla jo kahtena vuotena peräkkäin. 18-vuotias Palomäki harrasti aikoinaan yksinluistelua, mutta jatkoi sittemmin jäätanssijana. Sopivan parin löytyessä Moskovasta, hän muutti sinne vuonna 2007.

Yksinluistelussa Suomea edustaa tytöissä Beata Papp ja pojissa hänen veljensä Bela Papp.

14-vuotais Beata ja hänen 16-vuotias isoveljensä ovat kotoisin Kuopiosta, mutta muuttivat vuonna 2007 perheensä kanssa Kanadan Vancouveriin lääkäri-isän työn vuoksi. Äiti Ulla Papp on taitoluisteluvalmentaja.

Bela Papp on edustanut Suomea junioreiden MM-kilpailussa jo kaksi kertaa vuosina 2008 ja 2009. Paras sijoitus on toistaiseksi 29:s.

– On kiva lähteä kolmansiin junioreiden MM-kisoihin pikkusisko Beatan kanssa ja näyttää hänelle millaista kilpailu maailmalla on. Tavoitteeni on sijoittua tänä vuonna 20 parhaan joukkoon, Bela Papp tuumasi kisojen kynnyksellä.

Tämän vuoden tyttöjen Suomen ja Pohjoismaiden mestari Beata Pappille MM-kilpailut on ensimmäinen laatuaan.

– Uskon siitä olevan hyötyä, että Bela on jo käynyt MM-kilpailuissa. Hän voi sitten auttaa minua kaikessa. Ei tarvitse jännittää niin paljoa kun ei tarvitse olla yksin, pohti Beata Papp isonveljen tuomaa etua MM-kilpailuissa.

Koskaan ennen suomalainen sisaruspari ei ole edustanut Suomea samoissa taitoluistelun MM-kilpailuissa lukuun ottamatta Maija ja Pekka Pekkalaa, jotka edustivat Suomea pariluistelijoina EM- ja MM-kilpailuissa vuonna 1983.

Muodostelmaluistelun World Challenge Cupissa Suomea edustavat helsinkiläisjoukkueet Team Fintastic ja Musketeers. Suomalaiset lähtevät puolustamaan viime vuosien menestystään, sillä Cupin voitto on tullut Suomeen joka kerta vuodesta 2001 lähtien. Himmeämpiä mitaleja on tullut viisi. Jokaisella kerralla voitto on mennyt joko Team