Muodostelmaluistelun SM: Tuloksia ja tunnelmia

Rockettes (HTK) voitti lähes ylivoimaisesti muodostelmaluistelun Suomen mestaruuden ja huippupisteet 238,88, jotka ovat parhaat voimassa olevat pisteet maailmassa. Joukkue oli ykkönen sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Viime vuoden Suomen mestari Marigold IceUnity (HL) sijoittui hopealle pistein 228,32 ja Team Unique (HSK) sai pronssia 220,93.

Rockettes, joka voitti lajin maailmanmestaruuden vuonna 2008 jäi viime vuoden SM-kilpailuissa kolmanneksi ja putosi silloin myös MM-joukkueesta. Viime vuonna MM-hopeaa saavuttaneen Team Uniquen kohtalo oli pudota MM-koneesta tänä vuonna. Alkukauden kilpailujen perusteella MM-koneeseen oli valittu jo ennen SM-kilpailuja Rockettes ja Marigold IceUnity. Viikonloppuna nähty kovatasoinen SM-taisto ei jätä epäilyille sijaa. Suomi tulee taistelemaan maailmanmestaruudesta tänä vuonna, aiempien neljän MM-voiton lisäksi.

Rockettes voitti sunnuntain vapaaohjelmaosuuden etenkin elementtipisteittensä ansiosta.

Nieminen kiitteli vuolaasti joukkueensa työmoraalia ja huippu-urheilijamaista suhtautumista työhönsä.

– Olemme tehneet valtavasti töitä. Rockettes oli tänään huikean hyvä. Vapaaohjelmamme ei ole tähän asti ollut vielä aivan valmis, mutta nyt se on. Ja meillä on vielä viisi viikkoa aikaa tehdä töitä ennen MM-kilpailuja, sanoi Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen.

11 kertaa Suomen mestareiksi luistelleelle Marigold IceUnitylle hopea oli pettymys.

– Hopea oli tänään hävitty. Taistelimme silti loppuun asti. Läpi ohjelman teimme pieniä virheitä. Ennen MM-kilpailuja meidän on saatava molempiin ohjelmiimme lisää varmuutta, joukkueen kapteeni Satu Andersson sanoi.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ja putoaminen MM-joukkueestakin on jo käsitelty ja hyväksytty valmentajan mielessä.

– Tämä oli meille ihana kauden lopetus. Suorituksellisesti ohjelmamme oli kuin juna. Teimme kaiken nakkivarmasti. Katseemme on kuitenkin suunnattu jo ensi kauteen ja uusien ohjelmien suunnittelu on alkanut, sanoi Penttinen ja viittasi ensi vuoden MM-kilpailuihin jotka luistellaan Helsingissä

Junioreiden Suomen mestaruuden voitti kauden ennätyspisteillään Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic. Viime vuonna SM-hopeaa voittanut Team Fintastic oli viikonloppuna ykkönen sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa ja keräsi yhteispisteet 198,60. SM-hopea meni Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystiquelle pistein 189,01 ja SM-pronssi Helsingin Luistelijoille Musketeersille pistein 183,95. Aikaisempien valintakilpailujen perusteella junioreiden World Challenge Cupiin on valittu Team Fintastic sekä Musketeers. World Challenge Cup on niin kutsuttu nuorten epävirallinen MM-kilpailu, joka käydään 13.-14.3. Göteborgissa.

Ensimmäistä kertaa muodostelmaluistelun historiassa alle 15-vuotiaille eli noviisi-sarjan luistelijoille jaettiin SM-arvo. Tiukassa kilpailussa noviisien Suomen mestariksi selviytyi Helsingin Luistelijoiden Starlights –joukkue pistein 61,33. SM-hopeaa sai Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes pistein 60,33 ja SM-pronssia Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Dream Steps 60,13.