Uutiset

Lepistö ja Korpi Olympialaisten lyhytohjelmassa

Suomen Laura Lepistö on naisten taitoluistelussa lyhytohjelman jälkeen sijalla 10 ja Kiira Korpi sijalla 17. Lepistö keräsi lyhytohjelmastaan pisteet 61,36 ja on niiden turvin iskuetäisyydellä vapaaohjelmaan lähdettäessä. Espoolainen luisteli muutoin ehjän ohjelman, mutta helpotti kolmois-kolmois –yhdistelmänsä jälkimmäisen hypyn kaksoishypyksi.

– Lähdin itsevarmana tekemään kolmois-kolmois –yhdistelmää. Ensimmäisen tulpin jälkeen minulla oli hiukan liian pieni vauhti, joten en uskaltanut ottaa siinä riskiä ja tein kaksoistulpin. Harjoituksissa olisin sen kyllä tehnyt kolmoistulppina.

– Olen pisteisiin ja suoritukseen ihan tyytyväinen. Tästä on hyvä lähteä vapaaohjelmaan, Lepistö sanoi.

Sijoilla 4-11 olevat luistelijat, ovat kaikki vajaan neljän pisteen sisällä toisistaan, joten vapaaohjelmakilpailusta on tulossa jännittävä. Lepistön luistelutaidon tuntien, hänellä on onnistuessaan mahdollisuudet kohentaa viime vuoden MM-kilpailun kuudetta sijaansa.

Kilpailun kolmen kärki erottui lyhytohjelmakilpailussa kuitenkin muista. Kilpailua johtaa Korean Yu-Na Kim uusin maailmanennätyspistein 78,50. Korealainen suoriutui jokaisesta elementistään höyhenen keveästi eikä tehnyt niissä yhtään virhettä. Kimistä 4,72 pisteen päässä on Japanin Mao Aada, joka luisteli hänkin virheettömän lyhytohjelman. Asada esitti ainoana naisena ohjelmassaan kolmoisakselin, jonka hän yhdisti kaksoistulppiin. Kilpailussa kolmantena pistein 71,36 on Kanadan Joannie Rochette, joka venyi epäkiitollisessa tilanteessa upeaan suoritukseen kotiyleisönsä edessä. Rochetten äiti menehtyi sunnuntaina sydänkohtaukseen.

Kiira Korven lyhytohjelma ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä hän kaatui ensimmäisen hyppynsä eli kolmoislutz –yhdistelmänsä. Onnistuneen kolmoislutz-kaksoistulppi –yhdistelmän perusarvo olisi ollut 7,3 pistettä. Myös kaatuminen toi hänelle yhden pisteen vähennyksen. Muutoin Korpi luisteli ohjelman läpi rutiinilla, ansaiten kokonaispisteet 52,96. Vapaaohjelmassa korvella on mahdollisuudet kohentaa merkittävästi sijoitustaan.

– Lähdin hakemaan nappisuoritusta, sitä ei tänään tullut. Onneksi vapaaohjelmassa sen korjaamiseksi voi vielä tehdä paljon. Vasen kankkuni sai kaatumisessa aika tällin. Uskon, että se saadaan kuitenkin jäähoidolla kuntoon.

– Alun epäonnistumisesta huolimatta loppuohjelmasta näkyi rutiini, joka minulla on. Olen hyvässä kunnossa enkä aio heittää kirvestä kaivoon, vaan lähden täysillä vapaaohjelmaan, Korpi sanoi.

Naisilla on yksi välipäivä ennen vapaaohjelmaa. Suomalaiset ottavat välipäivän positiivisin mielin vastaan ja aikovat harjoitella ainakin kertaalleen sen aikana. Harjoitusten ja levon lisäksi Lepistöllä on huomenna mieluisaa puuhaa, sillä hänen siskonsa ja isänsä ovat aikoneet tulla huomenna kisakylään vierailulle.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/owg2010/CAT002RS.HTM

http://www.vancouver2010.com/olympic-figure-skating/schedule-and-results/ladies-
short-program_fsw010201aj.html

Vapaaohjelman luistelujärjestys:

http://www.isuresults.com/results/owg2010/owg10_Ladies_FS_TimeSchedule.pdf


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024