Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 27.-28.2. ennakkoinfoa

lehdistötiedote


Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 27.-28.2.2010

Barona Areena, Espoo

Muodostelmaluistelijat kamppailevat Suomen parhaiden joukkueiden titteleistä helmikuun viimeisenä viikonloppuna Espoon Barona Areenalla. SM-seniorisarjassa kilpailee 4 joukkuetta ja SM- juniorisarjassa sekä SM-noviisisarjassa molemmissa 12 joukkuetta.

Muodostelmaluistelussa Suomen mestaruuskilpailuja on järjestetty vuodesta 1991, joten kyseessä on lajin 20:s mestaruustaisto.

Viime vuoden senioreiden Suomen mestari Marigold IceUnity (Helsingin Luistelijat) on luistellut Suomen mestariksi 11 kertaa. SM-pronssille luistellut Rockettes (Helsingin Taitoluisteluklubi) on selviytynyt mestariksi 8 kertaa. Viime kauden menestynein joukkue oli kuitenkin Team Unique (Helsingfors Skridskoklubb), joka saavutti SM-hopeansa lisäksi ainoana suomalaisjoukkueena MM-mitalin, hopean. Team Uniquella ei ole sen sijaan vielä SM-voittoa. Taistelu lajin ykkösjoukkueen tittelistä on kotimaassamme kovaa.

Junioreissa ja noviiseissa kovin SM-taisto käytäneen niin ikään pääkaupunkiseudun joukkueitten kesken. Molempien sarjojen viisi tämän hetken kotimaista kärkijoukkuetta tulevat Helsingistä, Vantaalta ja Espoosta.

Muodostelmaluistelu on taitoluisteluperheen nuorin lajimuoto, mutta hyvin suosittu mitä tulee harrastajamääriin Suomessa. Muodostelmaluistelujoukkueita on maassamme 126 ja niissä harrastaa yhteensä noin 2500 eri-ikäistä taituria.

Suomalainen muodostelmaluistelu on maailmanhuippua. Vuodesta 2000 lähtien järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa Suomi on voittanut 12 mitalia, joista 4 on kultaista. Junioreiden epävirallisissa MM-kilpailuissa World Challenge Cupissa mitaleja on kertynyt 14, joista kultamitaleja on jopa 8.

Kilpailun järjestää Etelä-Vantaan Taitoluistelijat
Kisajärjestäjän sivut

Lehdistöä pyydetään akkreditoitumaan SM-kilpailuun 18.2. mennessä osoitteessa: http://evt.sporttisaitti.com/muodostelmaluistelun_sm-kilpailu2/media_akkreditointi/

Akkreditoitumiset ja lisätietoa: Päivi Rokkanen kilpailun sihteeri

paivi.rokkanen@iki.fi

Alustava aikataulu:

La 27.2.

(klo 12.25 SM-juniorit hopeafinaali, lyhytohjelma)

klo 13.00 SM-juniorit, lyhytohjelma

klo 15.30 SM-seniorit, lyhytohjelma

Su 28.2.

klo 12.30 SM-noviisit, vapaaohjelma

(klo 14.35 SM-juniorit hopeafinaali, vapaaohjelma)

klo 15.05 SM-juniorit, vapaaohjelma

klo 18.05 SM-seniorit, vapaaohjelma

klo 19.30 palkintojen jako

.


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024