Uutiset

Laura Lepistölle EM-hopeaa, Korpi neljäs

Laura Lepistölle EM-hopeaa

Laura Lepistö voitti uransa ensimmäisen hopeisen mitalinsa Tallinnassa päättyvissä EM-kilpailuissa. Kultaa hänellä on viime vuodelta ja pronssia vuodelta 2008. EM-kultaa voitti Italian Carolina Kostner. Italialainen voitti sekä lyhyt- että vapaaohjelman ja keräsi yhteispisteet 173,46

Lepistö sijoittui molemmissa ohjelmissa kolmanneksi ja saavutti 166,37 pistettä. Ensimmäisen EM-mitalinsa, pronssin, vei Georgian Elene Gedevanishvili pistein 164,54. Kiira Korpi sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 163,68.

Lepistö aloitti melkeinpä täydellisellä kolmoistulppi-kolmoistulppi –yhdistelmällä. Muutamat hyppyjen helpotukset ja huonot alastulot veivät kuitenkin kultaan tarvittavia pisteitä. Ohjelman esittämisen osa-aluepisteet nousivat kuitenkin lähes Kostnerin veroisiksi.

– Ohjelma alkoi hyvin. Minulla oli huippusuoritukseen tarvittava ideaali olotila, enkä tiedä mistä huonot alastulot johtuivat. On kuitenkin hienoa, että kolmois-kolmois –yhdistelmä meni kumpanakin päivänä.

Käytännössä Lepistön ja Korven sijoitukset merkitsivät sitä, että he ovat kaksi Olympialaisiin lähtevää urheilijaa. Pöykiö keskeytti kilpailun lyhytohjelman jälkeen.

– Taakka putosi harteilta. Paikka Olympialaisiin ja hopeamitali tuntuvat hyvältä. Kyllä tänään on aihetta juhlaan, Lepistö sanoi.

– Luistimet aion vaihtaa heti maanantaina uusiin, Lepistö sanoi viitaten työkaluihinsa, joiden korko on ehtinyt pehmetä jo uhkaavan heikkoon kuntoon.

Korpi luisteli koko kilpailun viimeisenä. Oivallisesti alkanut ohjelma ei kantanut kuitenkaan aivan loppuun saakka. Lyhytohjelmassa toiseksi sijoittunut Korpi oli vapaaohjelman viides.

– Jos ohjelmani kahta viimeistä minuuttia ei lasketa, niin muuten meni ihan ok. Ohjelman loppu oli hiukan väkisin yrittämistä, Korpi sanoi.

Korpi oli silminnähden pettynyt ja kova lataus purkautuikin kyyneleinä.

– Vaikka ei tämä päivä floppi ollutkaan, latausta siihen oli kuitenkin niin paljon että tunteet ovat nyt pinnassa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä Vancouveriin, Korpi sanoi ja lisäsi kuitenkin hyväntuulisesti matkustavansa ensin kuitenkin Tampereelle.

Kilpailun voittanut Kostner oli tyytyväinen kultamitaliinsa, vaikka myönsikin olevansa itselleen vihainen muutamista ohjelmaan tulleista virheistä. Olympialaisiin italialainen matkustaa luottavaisin mielin, eikä halua muistella Torinon olympialaisten epäonnistumista.

– Paljon on vettä virrannut joissa neljän vuoden aikana. Vancouverissa minulla ei ole mitään pelättävää, mestari sanoi.

Pöykiön pitkään jatkuneet selkäkivut ottivat luistelijattaresta lopulta yliotteen, eikä ruumiin rääkkääminen ja kilpailun jatkaminen tuntuneet tässä kohtaa mielekkäältä. Hän halusi antaa kilpasiskoilleen keskittymisrauha ja kommentoi tilannettaan lyhyesti.

– Näihin kisoihin oli ladattuna niin paljon toiveita ja odotuksia, jotka eilisen epäonnistumisen myötä eivät toteutuneet. Pettymys on suuri. Sen lisäksi tämä hetki on käänteentekevä kaiken kaikkiaan elämässäni ja tarvitsen aikaa asian prosessoimiseen, Pöykiö sanoi.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2010/CAT002RS.HTM


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024