Uutiset

EM: Korpi toisena, Lepistö kolmas

Taitoluistelun EM-kilpailuiden naisten lyhytohjelma oli suomalaisittain sekä ilon, että pettymyksen päivä. Kiira Korpi sijoittui toiseksi uusilla ennätyspisteillään 64,26. Laura Lepistö puolestaan sijoittui kolmanneksi tehtyään niin ikään uudet ennätyspisteensä 62,96. Kilpailua johtaa suomalaisten vanha tuttu Italian Carolina Kostner pistein 65,80. Susanna Pöykiö epäonnistui pahoin ja sijoittui kilpailussa 18:ksi pistein 44,68.

Kaikki suomalaiset luistelivat viimeisessä ryhmässä, Kiira Korven aloittaessa. Korven ohjelma oli hallittu kokonaisuus, josta tuomaritkaan eivät antaneet yhtään miinuspistettä. Hypyistä kolmoislutz-kaksoistulppi –yhdistelmä, kolmoisritti ja kaksoisaksel napsahtivat kohdilleen. Yleisön joukossa liehuneet Suomen liput saivat luistelijan tuntemaan olonsa kotoisaksi.

– Ihan kuin olisin luistellut kotiyleisön edessä. Koska taistelemme mitalien lisäksi olympiapaikoista, olin alkuviikosta vielä hermostunut ja jännittynyt. Tänään sain kuitenkin rennon fiiliksen päälle, tyytyväinen Korpi sanoi.

Hallitseva Euroopan mestari Lepistö aloitti ohjelmansa kolmoistulppi-kolmoistulppi –yhdistelmällä. Alastulossa hän joutui ottamaan kevyesti jäästä tukea. Kolmoisritti ja kaksoisaksel onnistuivat kuitenkin ongelmitta.

– Tänään tunsin oloni hyväksi ja itsevarmaksi. Tämä olikin kauden paras lyhytohjelmani. Olen tyytyväinen, että saan itsestäni paljon irti isoissa kisoissa, Lepistö tuumasi.

Kilpailua johtava Kostner oli pakahtua onnesta hyvän suorituksensa jälkeen. Italialaisen ailahtelevainen alkukausi näytti jo sivustaseuraajasta uhkaavalta. Joulukuussa hän hävisi mm. maansa mestaruuskilpailuissa kullan Valentina Marcheille. Täällä Kostner loisti kuitenkin, vaikka piste-erot suomalaisiin ovatkin lopulta varsin pienet.

– Olen hyvin onnellinen. En voi juuri sanoa muuta. Tein sen minkä halusin ja nyt iloitsen siitä, Kostner sanoi.

Susanna Pöykiön ohjelma alkoi lupaavasti kolmoislutz-kaksoistulppi –yhdistelmällä, mutta hän helpotti kuitenkin akselinsa sekä soolohyppynsä kierroksia. Myös muut elementit jäivät alle oululaisen oman tason. Syytä epäonneen Pöykiö ei osannut sanoa.

– En vain saanut tänään hyvää rentoa virettä päälle. Kyllä tähän vaikutti koko kauden ailahtelevaisuus. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, muuta en osaa sanoa, pettynyt Pöykiö sanoi.

Naisten vapaaohjelma luistellaan huomenna perjantaina. Pöykiö aloittaa kilpailun, johon kelpuutettiin lyhytohjelman 20 parasta. Korpi puolestaan päättää kilpailun ja Lepistö luistelee numerolla 17. Vaikka suomalaiset kilpailevatkin EM-mitalien lisäksi myös olympiapaikoista, eivät Korpi ja Lepistö kuitenkaan suostuneet ajattelemaan asiaa huomista suoritustaan pidemmälle.

– En mieti pisteitä tai piste-eroja. Ajatukset täytyy pitää vain suorituksessa. Kuten Carolina Kostnerkin tänään mainitsi, luistelusta täytyy nauttia, hyvät suoritukset tulevat sen myötä. Minulla on aivan samoin. Ei hampaat irvessä, Korpi sanoi.

Tulokset

http://www.isuresults.com/results/ec2010/SEG003.HTMToimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024